Ludvig känner att han valt rätt program och rätt skola

Ludvig Enerbranth
Ludvig Enerbranth går tredje året på IT och känner att han valde rätt program och rätt skola.

Jag har aldrig känt mig så betydelsefull och omhändertagen på en skola som jag gör på den här skolan. Det funkar väldigt bra med kommunikationen mellan lärare och elever. Jag känner att jag kan connecta väldigt bra med alla mina lärare och alla andra som jobbar här. Därmed får jag ut det mesta av min utbildning. 

Varför valde du det här programmet och den här skolan?

Jag är intresserad av de här ämnena och den här inriktningen med dator och nätverk. Det är spännande och nödvändigt att kunna i vårt informationssamhälle. På den här skolan finns det också väldigt många inriktningar så att man kan välja att göra vad man nu vill göra. Om man är intresserad av dataspel, Cisco-kurser, programmering eller CrossFit så kan man välja att läsa det.  

Vad lär ni er på just IT-programmet?

Allt från att koppa eluttag till att styra servrar och sätta upp nätverk. Allt det där är kul. Jag är lättroad om det är ett ämne som intresserar mig, då är jag på. Vissa i klassen har inte jättemycket som intresserar dem, de tycker att bygga dator är kul men det andra är tråkigt, men jag är nöjd med allting. 

Hur har du tänkt dig framtiden?

Än så länge har jag tänkt mig att jobba med nätverkssäkerhet och någonting inom IT. Jag vet inte om jag ska läsa vidare. Det är ju en yrkeslinje, så det är inte omöjligt att få jobb direkt. Det hade varit skönt att jobba, men å andra sidan skönt med vidareutbildning också. Jag har inte bestämt riktigt.