Samhällsprogrammet beteendevetenskap

Undervisning i ledarskap
För dig som är intresserad av samhället och det som sker i vår omvärld. Programmet passar också för dig som vill förstå människan och människans beteende. Samhällsprogrammet med inriktning beteendevetenskap är en bred utbildning för dig som är intresserad av att läsa vidare på högskolan. 

Undervisningen baseras på aktuella händelser i omvärlden och viktiga samhällsfrågor. Vi fördjupar oss och arbetar med verklighetsanknutna och samhällsnära projekt som crossfit-tävlingen Grillska Games, en CrossFit-tävling som årligen arrangeras till förmån för välgörande ändamål. Du kommer också läs inriktningkurser inom beteendevetenskap som sociologi, psykologi, pedagogik och filosofi för en större förståelse för människan som individ och i grupp och utvecklar ditt egna ledarskap i praktiska situationer. 

Samhällskunskap, hälsofrågor och ledarskap är centralt i utbildningen. Samhällsprogrammet med inriktning beteendevetenskap ger dig en mycket bred bas för fortsatta studier inom samhällsvetenskapliga områden. Inriktningen passar dig som vill studera vidare till exempelvis psykolog, lärare, polis, statsvetare eller personalvetare.

Idrott valbart på programmet 

På detta program har du även möjlighet att läsa idrottsprofil inom crossfit. Skolan är CrossFit-certifierad. Det betyder att din crossfitträning leds av specialutbildade CrossFit-tränare i ändamålsenliga lokaler med kompetenta coacher.

Samhällsfördjupning i sociologi

Här kan du också välja att fördjupa dig inom samhällsfrågor på global såväl som lokal nivå i kurserna Internationella relationer och Etnicitet och kulturmöten.

”jag har verkligen fått en förståelse för hur samhället fungerar och vi får arbeta med samhällsfrågor på riktigt!” 

Elev, samhällsprogrammet beteendeinriktning. 

 

Jonny Nilsson
Jonny Nilsson
Grillska Eskilstuna
Lärare samhällskunskap, sociologi och internationella relationer, mentor SABET21A

Korta fakta

Samhällsvetenskapliga programmet, inriktning beteendevetenskap

  • Högskoleförberedande program
  • Idrottsprofil med crossfit som tillval
  • Undervisningen baseras på aktuella händelser och samhällsproblem
  • Här lär vi oss om människans beteende