Välkommen på digitalt öppet hus den 26/1 kl. 17 - 18!

Att välja skola är lite som att välja sin framtid. Det är början på något nytt. En nystart. En möjlighet att upptäcka nya saker. Att bara få vara dig själv tillsammans med nya kompisar. Att utveckla det du redan kan. Välkommen till Grillska Gymnasiet i Eskilstuna där du är förändringen.

Är du intresserad av att söka till Grillska och vill veta mer om skolan kom på vårt öppna hus

Det bästa sättet att veta vilken skola du ska välja är att ta reda på så mycket som möjligt om den. Vi vill därför erbjuda dig möjligheten att få veta mer om vår skola. Möt våra lärare och elever från våra olika program och ställ dina frågor.

Vad kommer vårt öppna hus innehålla och hur deltar man?

Årets öppet hus kommer att genomföras på distans onsdag 26/1 kl.17-18, den kommer göras som en live-sändningen i skolans tv-studio. Ansvariga för sändningen är våra lärare och elever på estetiska programmet -media och sändningen sker via en youtube-länk.

  • Öppet hus inleds av programledarna Micke och Saga.
  • Vi kommer ha ett sms-nummer synligt i rutan hela tiden som ni som besökare kan använda för att ställa frågor. Ni kan också ställa frågor direkt i chatten.
  • Studion kommer att fyllas av olika gäster som lärare, elever och annan personal på skolan. Vi kommer att visa filmer som berättar vad som händer på skolan och visa för er hur skolan ser ut.
  • Vilka program kan man läsa hos oss? Ni kommer att få information om alla våra program där lärare- och elevrepresentanter berättar om sitt specifika program.
  • Vad är utmärkande för vår skola? Ni kommer att få information om våra arbetsätt, om vår skolmatsal, vad sammanhållna lektionspass är för något, hur har man idrott hos oss, vad händer första veckan och hur arbetar elevhälsan på skolan och mycket mera.
  • Vilka profiler har skolan? Hos oss kan man läsa E- sport och CrossFit som inriktning och det kommer vi berätta mer om.
  • Vi kommer att avsluta sändningen med en frågestund. Frågestunden hålls som en panel där lärare och elever på dom olika programmen deltar och skolans studie- och yrkesvägledare finnas också med för att svara på alla era frågor. 

Ni klickar bara på länken nedan så kommer ni till sändningen. Inget konto behövs eller andra förberedelser.

 

Varmt välkomna!

 

Länk: https://youtu.be/vrJk0fJAtTY

 

Elever i tv-studio

Har du frågor om specifikt program eller skolan?

För mer allmänna frågor så kan du kontakta vår studie- och yrkesvägledare Anne Löwencrona. Har du mer programspecifika frågor så går det bra att kontakta programansvarig lärare. Kontaktuppgifter finner du nedan.

Här hittar du kontakt till programansvariga

Klicka på programnamnet för att komma direkt till programsidan.

Teknikprogrammet (information och medieteknik)
Linda Larsson linda.larsson@grillska.se

Estetiska programmet (estetik & media)
Rikard Söderström rikard.soderstrom@grillska.se

El & energi (dator- och kommunikationsteknik
Jenny Johansson jenny.johansson@grillska.se

Frisörprogrammet (frisör, barberare, hår- & makeupstylist)
Linda Karlsson linda.karlsson@grillska.se

Samhällsvetenskapsprogrammet (beteendevetenskap)
Helena Linde helena.linde@grillska.se

Ekonomiprogrammet (ekonomi)
Jani Pokkinen jani.pokkinen@grillska.se 

Idrottsprofiler

E-sport: Valbart på Estet -Media, Teknik och El- och energiprogrammet
CrossFit: Valbart på Samhälle
Helena Linde helena.linde@grillska.se

 

Grillska Live - information till 9:or

Den 14 december sände vi live på länk direkt från skolans tv-studio. Eleverna på ES Media höll i sändningen och informerade eleverna på grundskolorna i Eskilstuna. Sändningen ger informerade om skolan i allmänhet och om våra olika program. Det var bland annat intervjuer med personal och elever. Se reprisen här.

https://www.youtube.com/watch?v=4omF-Va_msg

Anne Löwencrona
Anne Löwencrona
Grillska Eskilstuna
Studie- och yrkesvägledare
Biträdande rektor Anna-Lena Gustafsson
Anna-Lena Gustafsson
Grillska Eskilstuna
Biträdande rektor