Restaurang och livsmedel


Restaurangprogrammet – kök och servering

Inriktning kök och servering


För dig som vill arbeta med matupplevelser
i kombination med hållbarhet.

Vad kul att du är intresserad av Grillska Kungsholmen!

Något fick fel, försök igen eller kontakta oss via telefon eller mail. Kontrollera att nödvändiga fält är ifyllda.

Tack!

Vi kommer att hålla dig uppdaterad om kommande aktiviteter inför gymnasievalet.

Programmet i korthet

Yrkesexamen med högskoleförberedande kurser

Internationellt yrke med stora chanser till jobb efter examen

Minst 15 veckors praktik, APL på restaurang under din utbildning.

Kurs i entreprenörskap och möjlighet att starta UF-företag

Arbeta med mat, dryck och service i nybyggt kök och restaurang.

Praktisk, kreativt och hållbart

Gillar du att laga god mat? Drömmer du om ett framtida yrke med högt tempo och teamkänsla? Restaurang- och livsmedelsprogrammet ger dig möjlighet till både yrkesexamen och behörighet till högskolan.

Ett program som innehåller både kreativt och praktiskt lärande. Du får lära dig laga modern mat för ett hållbart samhälle. Du lär dig processerna från råvara till färdig produkt. En perfekt yrkesexamen för dig som vill gå direkt till jobb. Grundläggande behörighet för vidare studier.

Programmet år för år

Årskurs 1: Grunderna

Du lär dig grunderna inom allt från matlag- ning till hygien och service. Vi utgår från dig själv och dina styrkor. Du lär känna dig själv, dina klasskamrater och dina lärare.

Årskurs 2: Skräddarsydd utbildning för dig

Utbildningen skräddarsys efter din inrikt- ning. Du får fördjupade kunskaper
om tillverkning och olika tekniker. Du lär dig service och gör praktik i åtta veckor.

Årskurs 3: På väg ut i livet

Ditt gymnasiearbete förbereder dig för yrket. Under sista året ligger främst fokus på förberedelser inför arbetslivet.

Kursexempel

Matlagning, servering,
drycker och barteknik, konditori och praktisk marknadsföring.

Möjliga framtida yrken

Kock, bartender, arbete i matsal med servi- ce och drycker eller egenföretagare.

Praktik på
Stockholms bästa

Du får möjlighet att göra praktik på Stockholms bästa restauranger som Lilla Ego, Ulriksdals Värdshus och Edsbacka Krog. Du lär dig att arbeta efter kundernas öns- kemål för att ge bästa möjliga service.
 

Under molnet – vår egen restaurang

Vill du njuta av en lyxig trerätters lunch mitt i veckan i Stockholm utan att behöva spräcka månadsbudgeten? Välkommen att boka bord i vår Restaurang – restaurangskolans mittpunkt och hjärta. 

I restaurang Under molnet lagar och serverar våra elever som går på livsmedelsprogrammet under ledning av köks- och serveringslärare. Under en termin variera vi menyer och olika teman för att eleverna ska få pröva olika typer av matlagning och serveringstekniker

Vill du veta mer?

Lämna namn och telefonnummer så hör vi av oss!

Vad kul att du är intresserad av Grillska Kungsholmen!

Något fick fel, försök igen eller kontakta oss via telefon eller mail. Kontrollera att nödvändiga fält är ifyllda.

Tack!

Vi kommer att hålla dig uppdaterad om kommande aktiviteter inför gymnasievalet.

Kontaktperson

Erika Bosta

Rektor
Grillska Kungsholmen
076-7217319
erika.bosta@grillska.se

Alla våra program