Hoppa till huvudinnehåll

Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Grillska Gymnasiet – Örebro
Meny
Sök
Grillska Gymnasiet – Örebro

Samhällsprogrammet media

Samhällsvetenskapsprogrammet media Grillska Örebro
Vill du hjälpa organisationer och företag att nå ut med sina budskap? Vill du arbeta med media eller kommunikation i tal, skrift och bild? Då är det här programmet för dig.

Samhällsprogrammet, inriktning media, på Grillska Örebro ger dig en bred bas inför fortsatta högskolestudier. Du läser bland annat om kommunikation i digitala medier i teori och praktik. Du får chans att utveckla ditt skrivande, dina fotografiska färdigheter och lära dig hur du bäst sprider ditt material till rätt målgrupp i olika digitala kanaler. 

Du läser bland annat kurser i journalistik, reklam och information samt psykologi och medieproduktion. 

En bransch i förändring

Mediebranschen förändras snabbt och många traditionella medier prövar nya sätt att skapa värde för sina målgrupper i olika digitala kanaler. Nya digitala medier, som exempelvis youtube-kanaler, utmanar gamla affärsmodeller och öppnar för nytänkande. 

På alla Grillskas program ingår en kurs i entreprenörskap. Vill du prova att starta och driva företag har du möjlighet att starta ett UF-företag i samarbete med Ung Företagsamhet.

Engagemang främjar innovation

Förändringen inom media påverkar både individ och samhälle och på Grillska uppmuntrar vi dig till samhällsengagemang för att vi tror att det främjar innovation och samhällsutveckling. Därför ingår det i utbildningen att analysera hur kunskaperna inom medier och kommunikation kan kombineras med ett samhällsengagemang.

Bred bas för fortsatta studier

Samhällsvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande program som ger dig en bred grund för fortsatta studier på högskolan inom det samhällsvetenskapliga området. Programmet passar dig som vill studera vidare till exempelvis lärare, journalist, informatör, PR-ansvarig, statsvetare och reklambranschen.

Grillska är en bra skola om du gillar intressanta program och härliga lärare. Eftersom skolan är liten så är det lätt att lära känna de flesta eleverna.

Samuel, fd elev på samhällsvetenskapsprogrammet inriktning medier, information och kommunikation

Erik Westerlund
Erik Westerlund
Grillska Örebro
Lärare idrott och hälsa
Jennika Mattisson Grillska Örebro
Jennika Mattisson (föräldraledig)
Grillska Örebro
Lärare historia och samhällskunskap

Korta fakta

Samhällsvetenskapsprogrammet medier, information och kommunikation

  • Högskoleförberedande
  • Möjlighet till praktisk media inom foto, film och medieproduktion
  • Ger mer kunskaper mot information och kommunikation
  • Utvecklar ditt skrivande
  • Skarpa projekt