Fotostipendium till Grillskaelev

Fotostipendium till Grillskaelev
2019-05-09
Tilda Einarsson som går Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning medier, information och kommunikation har fått ett fotostipendium värt 10 000 kronor.

Under vårterminen har vi haft två professionella fotografer från Örebro, Richard Ström och Ove Lundqvist, som har undervisat ett gäng fotoelever som går i ettan och trean. De har inspirerat och utmanat eleverna med många spännande fotouppgifter.

En av eleverna är Tilda Einarsson som går sista året på Sam-media. Hon brinner för fotografering och har utvecklats enormt under det här sista året på gymnasiet. Därför ville fotograferna ge henne en extra uppmuntran via ett stipendium. Det innebär att Tilda får komma till en fullutrustad fotostudio och hon får ta med sig modeller, rekvisita och annat som hon vill ha med i sina bilder. Sedan kommer Richard och Ove att finnas med under hela fotograferingen och ge henne professionella tips på vad hon ska tänka på när hon tar sina bilder. Hon får även bombardera dem med frågor kring både foto och eget företagande. Vi hoppas att Tilda får en fantastiskt rolig och lärorik dag!