Hoppa till huvudinnehåll

Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Grillska Gymnasiet - Örebro
Meny
Sök
Grillska Gymnasiet - Örebro

Grillska Örebro talare på Polish E-sport Congress i Polen 28/2

E-sport Grillska Gymnasiet idrottsprofil
2018-01-16
Grillska Örebro talare på Polish E-sport Congress i Polen.

Förra året var våra e-sportselever och lärare på IEM World Championship i Katowice Polen. Där knöt vi kontakter med olika intressenter inom E-sport. I år har vi blivit inbjudna till Polish E-sport Congress 2018 av borgmästaren i Katowice som också är ordförande för kongressen. De vill att vi ska berätta om hur vi jobbar med e-sport på Grillska Gymnasiet i Örebro. 28 februari deltar vi i en panel där vi ska presentera vårt upplägg av e-sportlektioner. I panelen representerar vi e-sporten inom skolan i Sverige. Några av våra elever kommer även att sitta med i panelen och svara på frågor.

1 mars kommer vårt skollag att ha en uppvisningsmatch i spelet Counter-Strike: Global Offensive på stora scenen. Motståndarna är ett polskt skollag och matchen kommer att spelas i samband med kongressen.

2-4 mars börjar IEM World Championship och då åker övriga e-sportelever i ettan till Katowice. Resan handlar om att öka både förståelse för vad e-sport är och vad den innebär, men även att påverka ungdomar som utövar e-sport i en hälsosam riktning. Att lägga ribban för träning på en elitnivå är inget nytt för vår skola då vi drivit Elitfotboll NIU i över 10 år. På IEM får eleverna se och träffa världseliten inom e-sport. Eftersom IEM expo kommer att vara där samtidigt så passar vi såklart på att även besöka den så att vi kan mingla och skapa kontakter med de största företagen inom branschen.

 

Mats Låås IT-programmet Grillska Gymnasiet E-sport
Mats Låås
Grillska Örebro
Lärare el- och IT-kurser