Hoppa till huvudinnehåll

Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Grillska Gymnasiet – Örebro
Meny
Sök
Grillska Gymnasiet – Örebro

Kalle Holmberg - Allsvenska skyttekungen som vill visa vad han går för i landlagströjan

Kalle Holmberg Grillska Elitfotboll
2018-01-02
Idag åker svenska landslaget på sin januariturné och Kalle Holmberg ser fram emot att få visa vad han går för i den blågula tröjan.

Namn: Kalle Holmberg

Ålder: 24

Moderklubb: Rynninge IK

Nuvarande klubb: IFK Norrköping

Bästa spelaren du spelat med: Alejandro Bedoya

Bästa spelaren du spelat mot: Hulk

Favoritlag: Real Madrid

 

Varför valde du att gå på Grillska?

- Det var det bästa för mig, framförallt för hur man kunde kombinera fotbollen med skolan. Jag var inte en jättehöjdare i skolan, så jag valde att satsa på fotbollen. Det gick väldigt bra att kombinera bra lektioner med mycket bra träningar, berättar Kalle Holmberg

På vilket sätt hjälpte skolträningarna dig på vägen till där du är idag?

- Framförallt att det var många träningar, att man fick träna mycket fotboll med bra spelare. Alla i min ålder var med i distriktslaget. Det var bra träningar även fast det var tidiga morgnar, det var väldigt nyttigt. Sedan att vi fick mat direkt efter träningen och därefter hade vi lektioner. Det var väldigt bra kombinerat, säger Holmberg.  

Vad är ditt bäste minne från tiden?

- Många bra minnen och många roliga stunder tillsammans. Framförallt när vi åkte till Sälen med hela klassen. Inget fotbollsrelaterat utan mer gemenskap och vi fick lära oss att åka skidor. Det var några som aldrig hade stått på ett par skidor tidigare, så det var kul att se hur de lyckades ta sig ner i backen, tänker Holmberg tillbaka.

***

2015 vann IFK Norrköping SM-guld och säsongen 2016 kom de trea. Detta år blev lite av en missräkning när de missade Europaplatserna och kom sexa. Kalle Holmberg ser dock säsongen som godkänd.

- Lagmässigt en stabil säsong. Vi lyckades inte ta oss till Europa, men vi kom sexa så det var en godkänd säsong. Vi hade självklart hoppats komma högre upp i tabellen, men i det stora hela tycker jag att det var en bra säsong. Vi fick en liten dipp i mitten av serien då vi inte lyckades vinna på fem matcher. Men annars en stabil säsong helt klart, berättar han.

För Kalle Holmberg individuellt gick det klart bättre än godkänt. Fjorton allsvenska mål och delad skytteligavinst med Djurgårdens Magnus Eriksson.

Jag fick börja bra i Svenska Cupen med mycket matcher och mycket mål. Jag tog med mig det och så var det bara att rida på den vågen. Det var kul och såklart jätteroligt att vara med i toppen av skytteligan, säger Holmberg.

Vad är anledningen tror du att du verkligen har fått ett lyft?

- Framförallt mycket speltid och förtroende från tränare och spelare. De har hjälpt mig mycket. Det är inte bara jag som ska hyllas om man säger så. Det är mycket som spelar in, lite tur att man är på rätt plats vid rätt tillfälle i straffområdet och gör de där enkla och viktiga målen. Men så är det hårt jobb som ligger bakom det. Många timmar i gymmet och på planen. Det är bara kul, säger Holmberg.

Är planen att vara kvar i IFK Norrköping?

- Det är klart att man vill ta nästa steg och prova på något. Samtidigt har jag två år kvar på mitt kontrakt, så det är inget att tänka på direkt. Nu tar vi landslaget i förstahand och sedan Norrköping som jag kommer att koncentrera mig på. Om det kommer något eller när det kommer något, då får man ta det då, menar 24åringen.

***

Som de andra tidigare Elitfotbollseleverna Jiloan Hamad och nära vännen Jacob Rinne, blev Kalle Holmberg uttagen till A-landslagets januariturné.

- Såklart jätteroligt! Man hade en liten förhoppning att komma med eftersom det har gått så pass bra i Allsvenskan. Det är ett kvitto på att man har gjort något bra. Det är bra spelare som kommit med och det är extra roligt att få vara med ett sådant här år när Sverige ska spela VM, säger Holmberg

Vilka förväntningar har du på lägret?

- Det ska framförallt bli kul! Sedan är det mycket att lära för att vara med i det riktiga landslaget. Men det är alltid en bra början att vara med i januariturnén. Sedan ska det bli skönt med lite värme faktiskt. Det brukar vara bra planer och bra mat. Det är bra förutsättningar när man åker iväg. Det ska bli kul helt klart, avslutar Kalle Holmberg.