Hoppa till huvudinnehåll

Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Grillska Gymnasiet - Örebro
Meny
Sök
Grillska Gymnasiet - Örebro

Varför valde Sara Grillska Elitfotboll?

Sara Lilja Vidlund Grillska Elitfotboll
2018-01-29
Läs intervjun med Sara Lilja Vidlund som går första året på Elitfotboll och som spelar i KIF Örebro.

Namn: Sara Lilja Vidlund

Årskurs: 1

Klubb: KIF Örebro

Varför valde du Grillska?
-
Jag tyckte att det verkade som en bra skola där man kunde kombinera studier och fotbollen på ett bra sätt.

Hur är träningarna på skolan?
- Jag tycker att det är bra. Träningarna är seriösa och de hjälper verkligen till att utveckla dig som spelare.

Vad är det bästa med skolan?

- Det är en liten skola så man lär verkligen känna alla. Det är en familjär stämning. Sedan gillar jag också att det är tvåtimmarslektioner så att man verkligen kan fokusera på det ämnet man har.

***

Sara Lilja Vidlund har spelat hela 11 landskamper i landslagsdressen. I höstas var hon med och förde Sverige ett steg närmare EM, då hon bidrog med fyra mål i det första kvalet.

- Det är alltid kul att få representera landslaget och det är väldigt mäktigt. Men när man spelar tänker man inte så mycket på det, utan allt fokus är på att vinna matchen.

Efter vinst mot Israel, Kroatien och Ryssland tog sig Sverige och Sara Lilja Vidlund vidare till nästa steg i EM-kvalet. Det spelas i vår och heter Elite round.

- Vi har hamnat i en grupp med Frankrike, Skottland och Finland. Det blir ganska svåra matcher, men jag tror att vi kan lyckas ta oss vidare. Sedan så hoppas jag såklart på att bli uttagen.

***

Strax före jul stod det klart att den unga talangen tar nästa steg i sin karriär och lämnar Rävåsens IK. KIF Örebro, där skolans lärare Stefan Ärnsved och Fredrik Biörs är tränare, blir nästa klubbadress.

- Självklart vill jag vara med och konkurrera om en plats i startelvan. Det kommer att bli tufft, men jag hoppas att jag kommer att utvecklas mycket och få spela en del.

Daniel Angergård Grillska Elitfotboll år 3