Bianca har fått en klarare bild av framtiden

Bianca sabet 14
Bianca går sista året på samhällsprogrammet, inriktning beteende. När hon började på gymnasiet visste hon inte vad hon ville jobba med. Men efter att ha läst ämnen som psykologi, sociologi och filosofi har hon en tydligare bild av vad hon vill göra.
– Jag vill bli yrkesmilitär. Det ska bli roligt, säger hon.

Bianca Radig Östergren läser tredje året på samhällsprogrammet, inriktning beteende med profil crosstraining som är ett högskoleförberedande program på Grillska Gymnasiet i Liljeholmen. Bianca har gått på Grillska i snart tre år. Just nu är det bara läxor och gymnasiearbetet som är i fokus men Bianca ser fram emot studenten. På frågan om hon visste att hon ville arbeta inom militären innan hon började på Grillska svarar Bianca:

- Nej, det visste jag inte men nu efter snart tre år på skolan har jag fått grundläggande förståelse och en större inblick i vad jag kan göra efter examen. Det jag visste innan jag började på gymnasiet var att jag ville arbeta med människor och då blev samhällsprogrammet med inriktning beteende ett självklart val. Vi läser ämnen som bland annat psykologi, sociologi och filosofi.  Det är väldigt bra att läsa dessa ämnen för att få ett vidare perspektiv på vad man kan göra efter gymnasiet.

Bianca berättar vidare att hon uppskattat att det är ett stort fokus på idrotten som är schemalagt precis som vilket ämne som helst. De tränar 2 gånger i veckan i tre timmar. Förutom sin idrottsprofil så arbetar de med så kallade kravprofiler. Där får de bland annat lära sig hur en lägger upp ett träningsprogram för till exempel om man vill bli polis, brandman eller kanske militär.

Trivs du bra på Grillska?

 - Jo, det gör jag. Det är en bra skola.  Skolan är som en kontorsbyggnad. Skönt att det inte är en typisk skola. Jag trivs bra med mina vänner här också och jag kommer nog att sakna skolan lite sen.