Hoppa till huvudinnehåll

Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Grillska Gymnasiet – Stockholm
Meny
Sök
Grillska Gymnasiet – Stockholm

Entreprenörskap på riktigt.

Uf förtag översiktsbild
Här samlas elever från skolor i hela Stockholms län som tar chansen att visa upp sina UF-företag för en stor publik. UF-företagarna får möjlighet att sälja sina produkter och tävla i flera olika kategorier.

Alla som går i årkurs 2 på Grillska Gymnasiet i Stockholm läser entreprenörskap som en obligatorisk kurs. Här får eleverna lära sig hur näringslivet fungerar, och hur de driver ett eget företag. Kursen fördjupar sig i hur man gör en affärsplan med allt från idéskapande, marknadsundersökning, till målgruppsanalys och produkt/tjänst utveckling. Redan i 1:an på gymnasiet besöker eleverna UF-mässan så de vet lite hur de ska göra när det blir deras tur i 2.an. Eleverna får själva ansöka om att få medverka på UF-mässan. För många utav eleverna är UF-Mässan höjdpunkten med kursen.

 ufföretag

I år bidrog Grillska Stockholm med nio stycken UF-företag. Eleverna var stolta och nöjda efter dagen. Många fick saker sålda och många av eleverna fick berätta om sina idéer för intresserade besökare.

 

Antonia lärare i entreprenörskap

Det blir så bra som man själv gör det till. Man har ett år på dig att skapa sin idé och utföra den och sen att få komma hit och uppleva hur det är att visa upp sitt företag är otroligt lärorik. Många har arbetat med där är hela läsåret och det gör att entreprenörskap bli verklighetsbaserat lärande.