Hoppa till huvudinnehåll

Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Grillska Gymnasiet – Stockholm
Meny
Sök
Grillska Gymnasiet – Stockholm

Gymnasiesärskolan: Handel, administration och varuhantering

Elev som gör sin APL i en butik
Vill du jobba med administration, handel och varuhantering? På gymnasiesärskolan Grillska Stockholms handelsprogram går du i en liten klass och har nära kontakt med dina lärare. Från andra året är du två dagar i veckan på ett riktigt jobb.  

Programmet för administration, handel och varuhantering är för dig som vill arbeta med exempelvis i en affär eller på ett lager. Du får lära dig saker som vad man ska tänka på när man gör reklam och hur det går till och hur man gör för att skicka paket och varor. Du lär dig också att möta olika människor och förstå deras behov.  

Trygg miljö och gemenskap

Alla som går på gymnasiesärskolan går på en avdelning som heter Opalen. När du börjar träffar du din mentor och berättar tillsammans med dina vårdnadshavare om vad du kan idag och vad ni förväntar er av din gymnasietid. 

Du går i en klass med max åtta elever och våra speciallärare möter dig utifrån dina förutsättningar och ger dig både pedagogiskt och socialt stöd. 

Studier i din egen takt

Studierna sker i verklighetsnära projekt utifrån en personligt utformad studieplan. Du är med och ordnar försäljning på Grillskas årliga julmarknad och får testa att driva eget företag i samarbete med Ung Företagssamhet. Elever på utbildningen säljer till exempel nyttiga mellanmål som de säljer på skolan och till företag i närheten. 

Praktik på Stockholms Stadsmission

Grillska Stockholm ägs och drivs av Stadsmissionens Skolstiftelse som i sin tur är en del av Stockholms Stadsmission. Det betyder att du får chans att jobba bland annat i någon av Stockholms Stadsmissions 14 secondhand-butiker eller Remake-butiker. Vi gör alltid vårt bästa för att hitta en arbetsplats som passar dig. 

Vi har bra lärare. Vi har blandade grupper med elever från alla årskurser och tidig praktik. Vi har bra grupper och alla är snälla mot varandra.

Ebba, årskurs 2, programmet för administration, handel och varuhantering
 

Barbro Björkell Överli
Grillska Stockholm
Biträdande rektor
Josefin Skugge
Grillska Stockholm
Studie- och yrkesvägledare
Gymnasiesärskolan, Individuellt alternativ och Språkintroduktion.

Korta fakta

  • Programmet för administration, handel och varuhantering
  • Små klasser, trygg miljö
  • Lärare med lång erfarenhet