Hoppa till huvudinnehåll

Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Grillska Gymnasiet – Stockholm
Meny
Sök
Grillska Gymnasiet – Stockholm

Succé för Grillskas Karriärdag

2017-05-18
I slutet av april gick Grillskas Karriärdag för elever i årskurs 3 av stapeln. Här fick alla elever en möjlighet att träffa potentiella arbetsgivare under en dag. Se filmen om dagen här där både elever och medverkande företag berättar om sina förväntningar och erfarenheter av dagen.

För andra året i rad anordnade Grillska Gymnasiet i Stockholm en Karriärdag för alla elever i åk 3. Här mötte eleverna potentiella framtida arbetsgivare och varje elev fick 3-5 intervjuer var. För många var det deras första arbetsintervju och för många företag var det ett nytt och spännande sätt att möta framtida medarbetare.

Innan dagen hade eleverna fått förbereda sig i ett CV-seminarium på skolan. Då fick de bland annat en föreläsning om hur man skriver sitt CV samt möta en tidigare elev som delade med sig av sina erfarenheter från Karriärdagen. De fick också träna på att skriva sina egna CV. 

- Efter intervjun kändes det bra. Jag är stolt över mig själv att jag klarade det så pass bra. Har jag klarat det en gång så kan jag klara det flera gånger säger eleven Carolina. 

- Jag upplevde att eleverna var väl förberedda och hade bra idéer om vad de önskade göra framöver. Det var så pass bra att jag faktiskt erbjöd en elev anställning i sittande intervju avslutar Linnea Westerholm, konsultchef på Manpower.