El- och energiprogrammet IT - Uppsala

Praktisk IT på Grillska
Gillar du datorer, nätverksteknik och vill arbeta inom IT? El- och energiprogrammet IT på Grillska Uppsala är en praktisk bred IT-utbildning. Du som är intresserad av e-sport kan välja det som tillval. 

El- och energiprogrammet IT är en bred data- och nätverksutbildning. Du lär dig att sätta ihop datorer och hur olika nätverk fungerar. Du som vill läsa vidare efter gymnasiet väljer högskoleförberedande kurser. 

Öppnar för många IT-jobb

Utbildningen passar dig som vill arbeta inom IT-support, bli datatekniker, nätverksadministratör, nätverksoperatör eller IT-utvecklare. 

Hur du installerar, administrerar och underhåller dator- och kommunikationssystem är centralt i utbildningen. Du får också lära dig att använda ritningsteknik med 3D-skrivare och elektronisk styrning genom att programmera mikroprocessorer. 

Chans till Microsoft-certifiering

El- och energiprogrammet är en praktiskt inriktad utbildning och du lär dig mycket genom att praktisera på olika arbetsplatser. Du har också möjlighet att ta flera certifikat genom Microsoft IT Academy – något som är viktigt när du senare söker jobb. 

E-sport som tillval

Du som vill kan välja e-sportprofil. Du får lära dig om teknik, taktik, etik, laganda och fysisk träning samt hur man bygger både e-sportlag och e-sportevent. 

Du går också kurser som ger kunskap om exempelvis hur du ger god IT-service, nätverkssäkerhet och webbutveckling.

Testa att driva eget företag

Alla utbildningar på Grillska innehåller en kurs i entreprenörskap och du som vill prova att starta och driva företag har chans att göra det i samarbete med Ung Företagsamhet.

Det bästa med Grillska är lärarna och att det är en lugn miljö i skolan. 

Leon Andersson, årskurs 1 El- och energiprogrammet

Johan Svanberg
Grillska Uppsala
Kontaktansvarig, IT-admin, Lärare IT & EL

Korta fakta

El- och energiprogrammet dator- och kommunikationsteknik (IT)

  • Yrkesutgång nätverkstekniker
  • E-sport som tillval för den som vill
  • Möjlighet till olika Microsoft- och Cisco-certifikat
  • Minst 15 veckors praktik (APL)