Information inför studenten 2021

Viktigt inför studentexamen – onsdag 9 juni
Den sista nedräkningen har börjat och nu är det exakt en vecka kvar till ni springer ut som lyckliga nyblivna studenter i Vasaparken. Vi ser fram emot ett fint firande på studentdagen. Precis som föregående år kommer alla klasser springa ut vid olika tidpunkter, enligt de schema som tidigare meddelats via mail (finns även längst ner i det här brevet). Med det här brevet så vill vi uppmärksamma er på ett par viktiga ordningsfrågor med syftet att studentfirandet onsdag 9:e juni ska bli årets höjdpunkt och en riktigt trevlig studentexamen som vi vet kommer bli starten på en ljusnande framtid för er, våra fantastiska ungdomar och blivande studenter!

 

Riktlinjer för anhöriga vid utspringet i Vasaparken
Utifrån de riktlinjer som beslutats i samråd mellan Smittskydd Västmanland och övriga gymnasieskolor i Västerås Stad så gäller att varje student får ha med sig endast de närmast anhöriga (max 4 st, t.ex. föräldrar och syskon) som möter upp vid utspringet i Vasaparken.

För att det inte ska uppstå trängsel i Vasaparken så kommer skolan ha placerat ut konor med nummer på. Studentens anhöriga ska placera sig vid den kona som har samma nummer som studenten har på klasslistan. T.ex. om ”Pelle” har nr 11 på klasslistan, så ska de anhöriga placera sig vid kona nr 11. Om du inte minns ditt numer på klasslistan stämmer du av med din mentor.

Direkt efter utspringet så ska studenten följa med sina anhöriga bort från utspringsområdet – för att göra plats för de anhöriga till nästa klass som springer ut. Om någon har sjukdomssymptom så får man tyvärr avstå studentavslutningen. Vänligen meddela dina närmast anhöriga vad som gäller vid själva utspringet.

 

Viktigt att tänka på för att studentavslutningen ska bli lyckad
Vi ser med stor glädje fram emot studentdagen och möjligheten att få fira våra nyblivna studenter.  För att studentdagen ska bli det fina och glada minne som vi vill att de ska bli för alla våra nyblivna studenter så behöver vi er hjälp för att lyckas. Skolan har aldrig tillåtit användandet av droger och alkohol och kommer inte acceptera elever som är påverkade i skolans lokaler eller vid utspringet på Konserthusterassen. Elever som är påverkade kommer att avvisas från skolan, vilket alltså gäller även under studentexamen onsdag 9:e juni.

Nu ser vi fram emot att ta emot er onsdag 9:e juni för en fantastisk och minnesvärd studentavslutning!

Med vänliga hälsningar
Ewa Ekström, Rektor
Jim Granberg, Bitr. rektor

 

Tider för när klasser springer ut

 

 

 

 

Ewa Ekström
Grillska Västerås
Rektor
Jim Granberg
Grillska Västerås
Biträdande rektor, Lärare elämnen och naturkunskap