Information om distansundervisning

Elev med dator
Regeringen meddelade på en pressträff den 17 mars, att de rekommenderar att alla studerande i gymnasieskola och uppåt ska studera hemifrån, från och med onsdag 18 mars. Det innebär att elever/studerande/deltagare i Stadsmissionens Skolstiftelses skolor (Grillska Gymnasiet, Stadsmissionens Folkhögskola och Stadsmissionens Yrkeshögskola) inte ska komma till skolan utan istället ta del av sin undervisning på distans.

1 april

Regeringen rekommenderar att alla studerande i gymnasieskola och uppåt ska studera hemifrån, från och med onsdag 18 mars, med för att minska risken för spridning av coronaviruset.

Distansundervisningen innebär att:

  • Eleverna ska stanna hemma och studera enligt anvisningar från skolan, och på så sätt ta ansvar för minskad smittspridning i samhället.
  • Utbildningen fortgår som distansundervisning, skolans verksamhet är inte stängd. Eleverna kommer att få information, hjälp och stöd, och förväntas samtidigt ta ansvar för sina studier, precis som tidigare.
  • Hur länge skolan ska bedriva distansundervisning inte fastställt.

Ordinarie schema gäller

Från och med måndag den 23 mars är det distansundervisning enligt ordinarie schema. Eleven tar del av undervisningen från sin dator. Skoldagen följer ordinarie schema. Närvaro är i fortsättningen lika viktigt som vanligt.

Stöd och tips

På sajten DigitalPortal hittar du som är elev eller vårdnadshavare i Stadsmissionens Skolstiftelses skolor information, tips, råd och stöd kring distansundervisning. Sajten byggs kontinuerligt på med innehåll.

Följ gärna skolornas konton i sociala medier för mer tips och pepp under distansundervisningsperioden. Sök på skolans namn så hittar du rätt. 

Kontakt

Kontaktuppgifter till lärare, elevhälsa och skolledning hittar du som vanligt på skolans hemsida. 

APL och lärlingsplatser

Alla elever som skulle ha varit ute på APL eller lärlingsplats, kommer istället att följa ordinarie distansundervisning. 

Elevhälsan

Elevhälsopersonal finns tillgänglig via telefon och mail.

Information

Vi kommer att kommunicera uppdaterad information i de vanliga kanalerna samt på den här sidan.