Hoppa till huvudinnehåll

Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Grillska Gymnasiet – Eskilstuna
Meny
Sök
Grillska Gymnasiet – Eskilstuna

Regionala frisöruttagningar i Eskilstuna

Roger Svensson
2019-01-30
Roger Svensson från Linköping är huvuddomare och totalansvarig för skol-SM-tävlingarna och hela regelverket.

Det här handlar egentligen inte om att tävla utan att träna i sitt hantverk för att bli bättre i sitt yrke, säger Roger. 16-åringar som kommer till skolorna kan egentligen bara hantera tummarna. Här gäller det att kunna jobba med hela händerna och med finmotoriken. 

Tävlingarna är ytterligare ett verktyg som lärarna har för att eleverna ska träna mer till de olika momenten inför kommande gesällprov, säger Roger. Det brukar ge en positiv anda i gruppen om fler vill tävla och en mer positiv grupp att lära och motivera. Det är ju det största problemet med unga idag, att hitta deras motivation och känna att de utvecklar sig. 

Grillska har varit med i tävlingarna i nästan 10 år och det är Eskilstunas frisörlärare Linda Karlsson som har drivit det väldigt bra från skolan här, säger Roger. Det är tävlingsgrenar för ettor, tvåor och treor på gymnasiet och även för stylister. 

Det här är de regionala uttagningarna och de 30 bästa i varje årskull går sedan vidare till skol-SM för frisörer och stylister. Det finns även EM, VM, Euro- och World Skills, en sorts Yrkesolympiad, att kvalificera sig till. 
 

Grillska-elever tävlar

 

Lärare Linda Karlsson Grillska Eskilstuna
Linda Karlsson
Grillska Eskilstuna
Lärare i frisörämnen, mentor HVFRI18