Hoppa till huvudinnehåll

Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Grillska Gymnasiet – Eskilstuna
Meny
Sök
Grillska Gymnasiet – Eskilstuna

Socialpedagog på Grillska Eskilstuna

Socialpedagog Maria Rengman Nilsson
2019-04-05
Socialpedagogen Maria Rengman Nilsson har börjat jobba på Grillska Eskilstuna.

Socialpedagogen Maria Rengman Nilsson svarar på frågor. 

Vad gör en socialpedagog? 

Jag jobbar med värdegrund, likabehandlingsarbete och konflikthantering. Mitt uppdrag är att eleverna ska komma till skolan, få arbetsro och känna att de är trygga i skolan. Det är också viktigt hur man är med varandra. Det är inte ok att kalla personer för saker. Man ska acceptera alla. Det sker sociala saker på nätet, konflikter, som kan göra att man känner sig otrygg. Det är det jag jobbar med. 

Vad gör du just på Grillska Eskilstuna?

Just nu går jag runt och lär känna eleverna. Jag tycker möten med elever och relationer är viktigt. Jag är intresserad av hur de har det. Jag är en trygg vuxen. Man kan surra med mig både om det ena och det andra. Tanken är också att jag kan vara en brygga och länk mellan lärare och elev. Jag jobbar med det friska för att komma åt det som inte fungerar. 

Varför valde du att börja jobba just på Grillska Eskilstuna?

Jag har jobbat i skolan i otroligt många år, men nu jobbade jag i socialtjänsten och längtade tillbaka till skolan och ungdomar. Jag vet att jag är bra på att söka relationer och kan göra ett bra jobb i skolan. 

Vad har du för bakgrund?

I botten är jag fritidspedagog. Sen har jag läst en massa kurser på högskolan, likabehandling, MI, första hjälpen till psykisk hälsa, och annat. Framför allt har jag en otrolig erfarenhet eftersom jag jobbat i skolans värld i 30 år, bland annat S:t Eskils gymnasium, Lagersbergsskolan, och då framför allt med elever som inte haft en plats i skolan eller känt att skolan inte är deras arena. Jag har jobbat i  fältgruppen, med våldsprevention, haft MI-samtal med de med hög frånvaro, jobbat ute på fältet tillsammans med Ung Fritid, på fritidsgårdar, jobbat relationsbyggande och med föräldrasamtal. 

Är det något mer du vill säga?

Jag tycker att det är jätteroligt att vara här. Det är jättetrevliga ungdomar och vuxna. Sen finns det saker att jobba med. Det finns det överallt. Och jag har fått ett jättebra välkomnande. Om folk ser mig får de gärna komma och ställa frågor eller be om hjälp om det är något. 

Maria Rengman Nilsson
Maria Rengman Nilsson
Grillska Eskilstuna
Socialpedagog