Tomas Abrahamsson blir ny VD för Stadsmissionens Skolstiftelse

Tomas Abrahamsson, ny VD
2021-10-27
Styrelsen för Stadsmissionens Skolstiftelse har utsett Tomas Abrahamsson till ny VD. Tomas kommer närmast från uppdraget som verksamhetsutvecklingschef på Stadsmissionens Skolstiftelse och har tidigare bland annat varit grundskolechef på AcadeMedia. Tomas Abrahamsson tillträder som VD för Stadsmissionens Skolstiftelse den 1 januari 2022.

Stadsmissionens Skolstiftelse är Sveriges största fristående, idéburna skolorganisation utan vinstsyfte med totalt 3000 elever i skolor i Mälardalen. Tomas Abrahamsson har rekryterats av styrelsen med uppdrag att leda Skolstiftelsens verksamhet, ansvara för skolornas kvalitet och fortsätta utvecklingen av skolverksamheten.

Gedigen bakgrund i utbildningssektorn

Tomas Abrahamsson som är civilekonom, har en lång och gedigen erfarenhet från utbildningssektorn och innan han blev verksamhetsutvecklingschef på Skolstiftelsen, har han tidigare bland annat varit grundskolechef på AcadeMedia där han ansvarade för 51 grundskolor med över 3000 anställda. Innan dess var Tomas tf chef för AcadeMedias vuxensegment och vice VD för utbildningsbolaget Hermods AB.

- Vi är väldigt glada över att nu kunna rekrytera Tomas Abrahamsson som med sin mångåriga erfarenhet av chefs- och utvecklingsuppdrag inom utbildningssektorn, kan fortsätta utveckla och leda Skolstiftelsen utifrån Stadsmissionens värdegrund och med ett tydligt samhällsengagemang. Nya behov och förutsättningar ställer höga krav på utveckling av organisation, medarbetare, arbetssätt och uppföljning. Tomas har de ledaregenskaper som vi behöver för att utveckla Skolstiftelsen vidare som den ledande ideella aktören inom svensk skola. Vi hälsar Tomas varmt välkommen till hans nya uppdrag, säger André Andersson, styrelseordförande för Stadsmissionens Skolstiftelse.

- Jag är glad och hedrad över att få förtroende att leda Stadsmissionens Skolstiftelse och vill arbeta vidare med att genom utbildning skapa förutsättningar för varje studerande att aktivt engagera sig i samhällsfrågor och kunna påverka såväl sin egen som vår gemensamma framtid. Vi har visat att det går att bedriva friskolor utan vinstsyfte och jag tror att vi i framtiden kommer att på ett tydligare sätt kunna leda utvecklingen av den ideella friskolesektorn.  Vi har en viktig roll att fylla, genom att utveckla skolor med hög kvalitet och tydligt samhällsengagemang samt bedriva påverkansarbete inom utbildningsområdet. Jag ser fram emot att tillsammans med medarbetarna fortsätta att utveckla Stadsmissionens Skolstiftelses skolor till goda förebilder inom svensk skola, säger Tomas Abrahamsson.

Stadsmissionens Skolstiftelse är en idéburen organisation som driver gymnasieskola och gymnasiesärskola i Mälardalen, i namnet Grillska, och vuxenutbildning på Stadsmissionens folkhögskola och Stadsmissionens yrkeshögskola. Totalt går cirka 3000 elever och studerande i Skolstiftelsens skolor.