För deltagare på Stadsmissionens Folkhögskola

På lärplattformen Schoolsoft kan du som deltagare på Stadsmissionens Folkhögskola anmäla frånvaro, se uppgifter, omdömen och få information från skolans ledning och personal. Här hittar du även nyttiga länkar och annan praktisk information.

Användbara länkar 

Schoolsoft

Office 365

Skolmat

 

Läsårstider 2020/2021

Kurser utom Skriv för att nå ut!-kursen

18 augusti - 18 december 

Skriv för att nå ut!-kursen 

18 augusti - 3 januari 

 

Materialavgift

Studier på folkhögskola är avgiftsfria, men för de allmänna kurserna tar skolan varje termin ut en materialavgift som delvis täcker kopiering, lån av läromedel, olycksfallsförsäkring och studiebesök med mera. För läsåret 2020 är materialavgiften 700 kr per termin, varav 300 kr delbetalas som en bekräftelse i samband med antagning (erlagd avgift återbetalas inte). Eventuella avgiftsbelagda aktiviteter som tillkommer är frivilliga. Deltagaren står själv för kost, resor till och från skolan samt det material som förbrukas, som pennor och block. 

Du kan enkelt betala med Swish: 123 499 71 28, skriv ditt namn som meddelande.

Materialavgiften för Allmän kurs distans är 390 kr per termin och avser främst digitala läromedel. 200 kr delbetalas som bekräftelse i samband med antagning. 

Studierna berättigar till studiemedel via CSN.

Hyra av dator

Skolan har wifi och om man har egen privat dator och önskar kan man använda den i skolarbetet. Vid skolstart erbjuds man att hyra bärbar dator av skolan. För hyra av dator tillkommer 500 kr per termin utöver materialavgiften. Hyran för dator reduceras inte vid kortare studieperioder, till exempel vid avbrott.