För deltagare på Stadsmissionens folkhögskola

Här hittar du som deltagare nyttiga länkar och annan praktisk information.
På lärplattformen Schoolsoft kan du som deltagare på Stadsmissionens Folkhögskola anmäla frånvaro, se din studieplanering och få information från skolans ledning och personal.

Användbara länkar 

Schoolsoft
CSN
Office 365
Skolmat

Läsårstider

Höstterminen 2021

Allmänna kurser: 16 augusti - 17 december
Svenska med storkök: 16 augusti - 17 december

Vårterminen 2021

Allmänna kurser: 11 januari - 4 juni
Svenska med storkök: 11 januari - 4 juni
Svenska med storkök - påbyggnad: 11 januari - 4 juni
Skriv för att nå ut: 25 januari – 11 juni 
SMF-kurs: 1 februari - 30 april

Upprop höstterminen 2021

Upprop i skolan för våra på plats-kurser hålls måndag den 16e augusti. Du kommer att få mer information om klockslag på mejl och sms veckan innan. 

Coronaanpassning för en tryggare miljö

Som skola och arbetsplats arbetar vi för att minimera smittspridningen så mycket som möjligt, så att både deltagare och personal ska kunna känna sig trygga på vår skola. Vi fortsätter att följa myndigheternas rekommendationer och råd men gör även anpassningar utifrån vår verksamhet. Vi vill uppmana alla på skolan att följa de rekommendationer som finns och påminner er om att vi gör det här för allas säkerhet och för att bidra till att minska smittspridningen.

Mer information om Covid -19 med råd och anvisningar om vad som gäller hittar du på följande sidor:

Materialavgift

Studier på folkhögskola är avgiftsfria, men för de allmänna kurserna tar skolan varje termin ut en materialavgift som delvis täcker kopiering, lån av läromedel, olycksfallsförsäkring och studiebesök med mera.  

För läsåret 2021 är materialavgiften 700 kr per termin, varav 300 kr delbetalas som en bekräftelse i samband med antagning (erlagd avgift återbetalas inte). Eventuella avgiftsbelagda aktiviteter som tillkommer är frivilliga. Deltagaren står själv för kost, resor till och från skolan samt det material som förbrukas, som pennor och block.  

Du kan enkelt betala med Swish: 123 499 71 28, skriv ditt namn som meddelande. 

Materialavgiften för Allmän kurs distans är 390 kr per termin och avser främst digitala läromedel. 200 kr delbetalas som bekräftelse i samband med antagning.  

Studierna berättigar till studiemedel via CSN. 

Skolmat  

I bottenplan på vårt hus finns en lunchmatsal för deltagare och personal. Det finns vegansk, laktos- och glutenfria alternativ till den mat som serveras. I lunchen ingår salladsbuffé, vatten/mjölk, hårt bröd, kaffe. 

Hyra av dator

Skolan har wifi och om man har egen privat dator och önskar kan man använda den i skolarbetet. Vid skolstart erbjuds man att hyra bärbar dator av skolan. Hyran för dator reduceras inte vid kortare studieperioder, till exempel vid avbrott.