Hoppa till huvudinnehåll

Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Stadsmissionens Folkhögskola
Meny
Sök
Stadsmissionens Folkhögskola

Studiemotiverande folkhögskolekurs – SMF

Deltagare på studiemotiverande folkhögskolekurs
Är du arbetssökande och redo för att läsa in eller komplettera dina betyg från grundskola eller gymnasium? Då kan du gå en studiemotiverande folkhögskolekurs, SMF, på Stadsmissionens folkhögskola.

Våga göra en nystart i livet med en studiemotiverande kurs! Vi erbjuder i samarbete med Arbetsförmedlingen en 13 veckor lång förberedande och motiverande kurs för dig som är arbetssökande. Syftet med kursen är att du får hitta dina egna drivkrafter och att du får hjälp att hitta en väg till studier eller arbete. Vi utgår från dina intresseområden och kompetenser och jobbar med motivation, estetisk verksamhet, vägledning och samtal för att du ska kunna gå vidare efter kursen.

Du får prova hur det är att studera på folkhögskola, du får möjlighet att prova olika ämnen, förbättra din studieteknik och stöd med att lägga en plan för framtiden. Fyra av tio deltagare går vidare till fortsatta studier ett år efter avslutad kurs.

Efter kursen får du ett intyg och kan söka andra kurser hos oss. Ett 90-dagars SL-kort för att ta dig till skolan ingår i studiemotiverande kurs på folkhögskola.

Kursen vänder sig till

SMF är för dig som saknar fullständiga betyg från grund- eller gymnasieskolan samt är arbetssökande och 16–24 år, eller är arbetssökande inom jobb- och utvecklingsgarantin och fyllt 25 år.

Så söker du kursen

Du söker till kursen genom din Arbetsförmedling. Kontakta din arbetsförmedlare för hjälp med ansökan.

Frågor om kursen

Kontakta Anna Runer för frågor om kursen och aktuella startdatum. Se kontaktuppgifter nedan.

Anna Runer
Stadsmissionens Folkhögskola
Biträdande rektor och tf rektor

Korta fakta

  • Passar dig som saknar fullständiga betyg från grund- eller gymnasieskolan.
  • Är arbetssökande och mellan 16–24 år.
  • Eller är arbetssökande inom jobb- och utvecklingsgarantin och har fyllt 25 år.