Svenska med inriktning restaurang

Svenska med inriktning restaurang
Vill du lära dig mer svenska och samtidigt lära dig grunderna i ett yrke? Här får du kombinera studier i svenska med en utbildning inom restaurang. Kursen vänder sig enbart till kvinnor.

TYVÄRR KOMMER VI INTE KUNNA TA IN NYA STUDERANDE TILL VÅRTERMINEN 2022 FÖR KURSEN SVENSKA MED INRIKT RESTAURANG.

Svenska med inriktning restaurang är en 1-årig folkhögskolekurs där du läser svenska på SFI-nivå C eller högre med målsättning att komma ut i arbetslivet som restaurang- eller köksbiträde. Här får du utveckla dina språkkunskaper i tal och skrift. Du lär dig svenska som du kan använda både i vardagen och på jobbet.

Du kombinerar studier i svenska med praktisk och teoretisk kunskap inom restaurang. Under utbildningen läser du i olika teman som mat, hälsa, hygien, kultur och samhällsliv. Grammatik, studieteknik, köksmatematik och grundläggande datakunskap ingår också.

Du får också arbeta praktiskt i skolans kafé.

Praktik i storkök ingår i utbildningen.

I din utbildning ryms praktik. Under två praktikperioder som genomförs utanför skolan, får du träna både språket och dina nya kunskaper i ett riktigt storkök på en arbetsplats.

Öka dina chanser att få jobb

Målet är att du genom studier och kökspraktik ska lära dig så mycket svenska som möjligt och få tillräcklig yrkeskunskap för att du efter kursen ska kunna arbeta som exempelvis köks- eller restaurangbiträde i ett storkök. Du kan också studera vidare om du vill det.

 

Ansökan

Ansök till kursansvarig Eva Qvist, genom att mejla eva.qvist@stadsmissionenfhsk.se  - uppge ditt namn och ditt telefonnummer i mejlet. Du kan också anmäla dig genom att ringa, 08-684 235 18.

Kostnadsfri utbildning som är studiemedelsberättigad.

Studier på folkhögskola är avgiftsfritt, men varje termin tar vi ut en materialavgift som täcker studiematerial, studiebesök, försäkring m.m. Beloppet för höstterminen 2021 är 700 kr, varav 300 kr delbetalas som en bekräftelse i samband med antagning. Skolan erbjuder möjlighet att hyra dator.

Alla allmänna kurser på Stadsmissionens folkhögskola är CSN-berättigade. Det finns en begränsning hur många veckor du kan studera med studiemedel. Om du har studerat tidigare bör du kontrollera så att du vet hur många veckor du har kvar, som du kan ansöka om studiemedel. Mer information hittar du på CSN:s hemsida

Höstterminen 2021 

16 augusti - 17 december 2021  

Eva Qvist
Stadsmissionens Folkhögskola
Mentor, svensklärare på kursen Svenska med storköksinriktning
Jenni Björklund
Stadsmissionens Folkhögskola
Temalärare Svenska kök
Jenny Josefsson
Stadsmissionens Folkhögskola
Temalärare Svenska kök

Korta fakta

  • Svenska på SFI-nivå C eller högre
  • Utbildning för kvinnor
  • Ett års heltidsstudier
  • Praktik i storkök