Hoppa till huvudinnehåll

Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Stadsmissionens Folkhögskola
Meny
Sök
Stadsmissionens Folkhögskola

"Alla får plats, tid och rum"

Linus Dyrsmeds
2018-04-19
Hur är det egentligen att studera på Stadsmissionens Folkhögskola? Såhär i ansökningstider kan de vara bra att höra vad deltagarna själva tycker. Vi frågade Linus Dyrsmeds på Allmän kurs, inriktning kultur och samhälle.

Hur är det att studera på Stadsmissionens Folkhögskola?

- Det är lärorikt och kul. Man träffar människor från hela världen. Alla deltagare hjälper varandra och alla lärare har målet att alla ska gå ut härifrån med samma förkunskaper. Som en expedition där läraren vägleder mot nya mål och milstolpar och alla gör så gott de kan för att nå dit. Det känns som att alla får plats, tid och rum om man vill, att det är en fristad. Ansvaret ligger på en själv, samtidigt som man delar det med andra. Det är en pushande stämning bland deltagarna. Jag uppskattar verkligen alla mina lärare och mentorer, inte bara som lärare utan även som människor. Alla har de lyckats med att motivera mig att gå hit och att tycka det är roligt.

Vad uppskattar du med just din kurs?

- Det är intressant att läsa konsthistoria. Vissa saker som inte kan sägas med ord kan uttryckas i konst. All poesi, alla tavlor, alla skulpturer har någonting att berätta. Det vill jag också göra någon gång.