Alla kurser fulla på skolan

Heli Lindell
2020-08-28
Ovanligt många personer har sökt till någon av skolans utbildningar i höst. Alla kurser är fulla och ansökan stängd.
– Vi har redan i höst startat två nya kurser, Allmän kurs grund och Svenska kök med storköksinriktning - påbyggnad, säger en glad rektor Heli Nordberg Lindell.

Konjunkturer och händelser i omvärlden brukar avspegla sig i intresset för utbildningar. Så även i höst på Stadsmissionens folkhögskola. Skolan har också fått del av de extra medel till vuxenutbildningen som regeringen tillfört under pandemin och när Folkbildningsrådet fördelade dessa till yrkeskurser fick man tolv platser till påbyggnadskursen.

 Den tid vi lever i har också gjort att många har förlorat sina arbeten vilket kan göra att man söker en utbildning och även förstå att en bra utbildning är viktig för att kunna ta sig vidare i livet. 

Om det fortsätter såhär, finns planer att utöka antalet kurser?

 Vi har redan i höst startat två nya kurser och ska senare i höst starta en så kallad studiemotiverade folkhögskolekurs, SMF, så det får nog räcka så länge. Vår yrkeshögskola växer också så det knakar!

Hur känns det att ha deltagarna tillbaka på skolan, i alla fall på halvtid?

 Det är superroligt att ha dem här. Vi har längtat efter dem och de har längtat efter varandra. En härlig stämning på skolan! 

Karin Jacobson
Stadsmissionens Folkhögskola
Lärare på kursen Skriv för att nå ut