Hoppa till huvudinnehåll

Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Stadsmissionens Folkhögskola
Meny
Sök
Stadsmissionens Folkhögskola

Deltagare intervjuas om Riga-resa

2017-05-19
I senaste numret av Stockholms stora lokaltidning Mitt i intervjuas folkhögskolans deltagare på allmän kurs om sin studieresa till Riga. Nan Wallin som går social inriktning berättar bland annat hur det var att möta barnen som fick ta emot de insamlade leksakerna och kläderna.

Varje år genomför avgångsklasserna på allmän kurs av tradition en studieresa. I år gick den till Riga och innan avresan hade klasserna samlat ihop kläder, leksaker, gosedjur, kritor och sällskapsspel.

– Vi samlade in från oss själva och andra elever. Sakerna skulle passa barn mellan 5 och 17 år, säger deltagaren Nan Wallin till tidningen. 

Till barn med särskilda behov

Sedan lämnades sakerna över till Frälsningsarméns center för barn med särskilda behov, som bland annat stöttar barn som lever i socialt utsatta familjer.

– Det kändes bra att träffa barnen. De blev glada för allt vi hade med oss, berättar hon vidare. 

Göra praktik i höst

Resan öppnade också upp för nya former av samarbeten.
– Vi har fått möjlighet att få komma tillbaka och göra vår praktik här i höst, och få ytterligare en inblick i all verksamhet som finns här. Jag tänkte anmäla mitt intresse, säger Nan Wallin till tidningen. 

I reportaget berättas även om hur klassen besökte kvinnoorganisationen Marta, som arbetar med socialt och psykologiskt stöd till kvinnor i våldsamma relationer och organisationen Dialogs, som fokuserar på hälsovård samt socialt stöd till i första hand sprutmissbrukare.

Läs hela intervjun här