Hoppa till huvudinnehåll

Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Stadsmissionens Folkhögskola
Meny
Sök
Stadsmissionens Folkhögskola

Deltagare samlar in pengar till hemlösa

Stuart Imeson, engelsklärare, är ansvarig för insamlingen.
2017-11-10
Fredagen den första december klockan är det dags för folkhögskolans årliga insamlingsdag, Operation Medmänniska. Hela dagen är skolans deltagare och personal ute på stan och samlar in pengar till hemlösa. Stuart Imeson, engelsklärare, har varit ansvarig för projektet i tio år.

Varför är det så viktigt att samla pengar till hemlösa?

- Stadsmissionens budskap är att vi ska göra Stockholm till en mänskligare stad. Att vara hemlös i en storstad är något som egentligen inte ska få finnas i dagens samhälle. De enheter hos Stockholms Stadsmission som jobbar för hemlösa behöver alltid pengar. Tidigare år har vi samlat pengar till andra verksamheter, som Unga station och Klaragården.

Var kommer ni att stå i år?

- Vid Hornstulls t-bana på Långholmsgatan 19, utanför Södra station på Swedenborgsgatan och på Liljeholmstorget, mellan klockan 11 och 16. Under hela dagen kommer deltagarna också att kunna gå in i St Paulskyrkan vid Mariatorget för att få kaffe, mackor och värme. Allmänheten är också välkommen dit.

Vad tycker deltagarna om att göra detta?

- De brukar tycka att det känns bra, ibland frågar de varför vi inte gör detta oftare. Men än så länge tycker vi det räcker med en gång per år och att vi gör det just i december i samband med Stockholms Stadsmissions årliga julkampanj.

Vilket väder är bästa insamlingsvädret?

- När det är köldgrader och lite sol och helst lite stilla snöflingor. Storm och störtregn är sämre, då blåser parasollen bort och pepparkakorna blir blöta.

Vad är det bästa med dagen?

- Att hela skolan samlas för att gemensamt visa solidaritet och att vi står för samma värderingar som  Stockholms Stadsmission gör, en önskan om en mänskligare stad för alla behövande människor.

Stuart Imeson
Stadsmissionens Folkhögskola
Lärare engelska