Hoppa till huvudinnehåll

Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Stadsmissionens Folkhögskola
Meny
Sök
Stadsmissionens Folkhögskola

Hälsotema för nyanlända i sommar

2018-06-19
På folkhögskolans Etableringskurs läser deltagarna svenska på SFI-nivå varvat med studiebesök på bland annat arbetsplatser och museum. I sommar väntar till exempel besök på Älta IF.

Folkhögskolans etableringskurs vänder sig till nyanlända som omfattas av etableringsuppdraget, främst personer med kort utbildningsbakgrund. Kursen innehåller bland annat språkundervisning på SFI-nivå och arbetsmarknadsorientering. I sommar kommer gruppen bland annat att lära sig mer om hälsa och sjukvård, berättar Per Olov Henricson, samordnare för Etableringskursen.

- Vi har bland annat planerat in ett besök hos Älta IF för att få veta mer om idrott i Sverige. Sedan ska vi fortsätta med temat Arbete och pengar. 

Kursen ger också många tillfällen till kontakt med deltagare på folkhögskolans andra kurser, liksom grundläggande datorkunskap. Den har drama och bild för att utveckla språket och sammanhållningen i gruppen. För att gå kursen måste man vara inskriven hos Arbetsförmedlingen och vara berättigad till etableringsstöd och anvisad utbildningen via Arbetsförmedlingen. Efter kursen finns möjligheter att fortsätta studera på SFI eller vid andra utbildningar.

Karin Jacobson
Stadsmissionens Folkhögskola
Lärare social inriktning, svenska som andraspråk och distanskurs