Leone vill rita sitt eget hus

Leone Hansen
2020-03-12
Leone Hansen studerade Allmän kurs med kulturinriktning på skolan under 2018. Efter dess har hon fortsatt studera design, med målet att bli arkitekt. Drömmen är att bo i ett egenritat hus i Skåne.

Var studerade du vidare efter att ha pluggat här?

- Jag pluggade grafisk design och måleri på Fridhems folkhögskola i Svalöv i Skåne, det var toppen. Eftersom man bor på internat där blev det få distraktioner och det behövde jag.

Vad gör du nu?

- Nu bor jag i Malmö och läser en halvfartskurs som heter ”Boosta din kreativitet”, med konstnären Emma Philipsson. Vi jobbar med olika material och tekniker en gång i veckan. Samtidigt jobbar jag i en förening som heter TIF Malmö med att inspirera unga kvinnor att ta aktiv del i föreningslivet. Vi finns hos Kvinnocentrum i Rosengård och arbetar för tjejer mellan 6 och 15 år.

Vad tror du har styrt dina studie- och arbetsplatsval?

- Jag tror att man omedvetet gör val hela tiden som leder en framåt, även om man just då inte ser vart.

Hur ser din framtidsdröm ut?

- Jag drömmer om att arbeta som arkitekt, ha familj och barn och bo i ett egetritat hus i Skåne eller utanför. Men till dess bor jag högt uppe i ett lägenhetshus. Eller också kanske jag går en yrkeshögskola för trädgårdsarbete… Men det kan också bli något helt annat… Kanske lärare på Stadsmissionens folkhögskola!