Hoppa till huvudinnehåll

Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Stadsmissionens Folkhögskola
Meny
Sök
Stadsmissionens Folkhögskola

Så ansöker du till Stadsmissionens Folkhögskola

Det finns fortfarande möjlighet att hoppa in i några klasser. Du kan ansöka fram till 22 februari och ska vara beredd att starta omgående. Det gäller främst dig som är på en lite högre gymnasienivå och som vill slutföra dina studier. Måndag 18 mars öppnar vi åter ansökningslänken för alla våra kurser läsåret 2019-2020. Vi rekommenderar att du söker innan 1 maj då vissa klasser blir snabbt fullsatta. I mån av plats kan man söka fram till kursstart. Välkommen!

Ansök till våra långa kurser

  • Allmän kurs - Social inriktning
  • Allmän kurs - Kultur och samhälle
  • Allmän kurs distans - Samhälle

Ansök här

Fyll i ansökningsformuläret för att söka till kurserna ovan. För att söka till övriga kurser, se separat information längre ned på sidan.

Bifoga handlingar till din ansökan

Bifoga följande handlingar, de är viktiga för att vi ska kunna bedöma hur lång studietid du behöver:

  • Kopior på tidigare betyg och arbetsintyg
  • Personligt brev (eller berätta om dig själv och varför du söker utbildningen i formuläret)
  • Personbevis för studier (beställs via skatteverket.se)

Intervju

När vi fått din ansökan mejlar vi dig en bekräftelse. Intervju till Allmän kurs distans sker via telefon. För övriga kurser sker intervju personligen och kallelse kommer via läraren som ringer och/eller mejlar med förslag på tid. Vid intervjun får du berätta om dig själv och dina planer för framtiden. Utifrån dina tidigare studier bedömer vi också hur lång tid du behöver hos oss. Ibland sker intervju i grupp med gemensam information men du får alltid ett enskilt samtal med läraren. För kurserna i svenska ber vi dig också att göra ett test för att bedöma din läs- och skrivförmåga.

Antagning

När du blivit antagen får du ett skriftligt antagningsbesked. Vi vill också att du betalar 300 kr för att bekräfta din plats, information om det finns i antagningsbeskedet. Beloppet är en delbetalning på kommande materialavgift. Besked om avslag eller reservplats får du muntligt eller skriftligt.  

Ansökningsperioder 

Ansökan till höstterminen startar i början av maj. Vi tar emot ansökningar löpande men chansen till plats är större ju tidigare du söker. I mån av plats går det att söka fram till kursstart. Till vårterminen fyller vi på med platser i befintliga klasser. Ansökan till januari sker från mitten av oktober och tills kurserna är fyllda. Ju fortare du söker desto större chans till plats.

Läsåret

Vårterminen startar 9 januari 2019 och slutar 7 juni 2019. Höstterminen startar 20 augusti 2019 och slutar 18 december 2019.

Svenska - Storkök (SFI-nivå)

Kursen är nu full men startar igen till hösten.

Ansökan till distanskursen Skriv för att nå ut!

Kursen som startade den 21 januari är nu full. Nästa kursstart är i höst, du hittar mer information om kursen på kurssidan.

Ansökan till övriga kurser

Ansökan till SMF, Studiemotiverande Folkhögskolekurs söker du inte till direkt hos oss. Kursen sker i samarbete med Arbetsförmedlingen och du söker genom dem.