Hoppa till huvudinnehåll

Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Välj skola
Meny
Sök
Välj skola

Stadsmissionens Skolstiftelses styrelse

Stadsmissionens Skolstiftelses styrelse väljs av stiftelsebildaren Stockholms Stadsmissions styrelse för ett år i taget. Ledamöterna uppbär inget arvode för sitt arbete och träffas minst fem gånger per år. Stadsmissionens skolstiftelses styrelse väljer årligen även in en eller två fackliga representanter som ska företräda medarbetarperspektivet i styrelsen. 

 

Per Dellborg, styrelseordförande Stadsmissionens Skolstiftelse
Per Dellborg
Ordförande
Per är civilekonom och har arbetat inom finansvärlden i både Stockholm och London med köp och försäljning av bolag, finansieringar och börsnoteringar. Grundare och partner i HDR Partners, en finansiell rådgivningsbyrå, sedan 2005.
Elisabeth Fredell, vice styrelseordförande Stadsmissionens Skolstiftelse
Elisabeth Fredell
Vice ordförande
Elisabeth var från 1989 till 2011 anställd av Värmdö kommun som först avdelningschef på en förskola, senare förskolechef, skolchef, förvaltningschef samt kontorschef för produktionen med drygt 2000 anställda.
Mattias Behrer, styrelseledamot
Mattias Behrer
Styrelseledamot
Mattias är vd på Dentsu Aegis Network Sverige, en del av ett globalt nätverk som säljer kommunikationstjänster via en rad dotterbolag. Han har tidigare haft ledande roller inom H&M, Tetra Laval samt arbetat tio år inom Viacom-koncernen. Han har även varit global marknadschef för MTV samt chef för Viacoms ungdomsdivision.
Marika Markovits, senior advisor Stockholms Stadsmission
Marika Markovits
Styrelseledamot
Marika är präst med lång erfarenhet av arbete med barn, unga och familjer i utsatthet. Hon är Senior advisor inom Stockholms Stadsmission och var tidigare Stockholms Stadsmissions direktor mellan 2004 fram till november 2019. Marika har suttit som ordförande eller ledamot i styrelsen sedan 2004.
Jonas Gustavsson, styrelseledamot
Jonas Gustafsson
Styrelseledamot
Jonas är universitetslektor vid Institutionen för pedagogik och didaktik, Stockholms Universitet. Han har tidigare varit verksam som musiklärare i grundskolan och har undervisat på bland annat Kungl. Musikhögskolan och SMI, Stockholms Musikpedagogiska Institut.
Karin Jacobson
Karin Jacobson
Facklig representant
Karin arbetar som lärare i svenska som andraspråk och temastudier på Stadsmissionens Folkhögskola. Hon har en bakgrund som journalist och arbetar också med folkhögskolans kommunikationsarbete. Karin är facklig representant för Förbundet Folkhögskollärarna (FF).