Svar på vanliga frågor om ansökan till yrkeshögskolan

FAQ behandlingspedagog / socialpedagog
Har du frågor kring din ansökan till Behandlingspedagog/socialpedagog? Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna.

Hur skickar jag in min ansökan?

Under Ansökan och Behörighet och urval  här på vår websida hittar du information om hur antagningen går till. Där finns även länk till ansökningssidan, där du skapar din ansökan. Ring gärna om du behöver guidning på ansökningssidan.

Har jag ansökt när jag gjort en intresseanmälan?

Nej, intresseanmälan är inte en ansökan. Intresseanmälan innebär endast att du ber om information om en utbildning. Du får automatiskt ett mejl direkt när du anmält intresse. I mejlet får du hänvisningar till när och var du hittar den information du söker. Vi använder även dina kontaktuppgifter för utskick med information gällande utbildningen. 

Jag har inte mina betyg i digital form. Finns det möjlighet att skicka in mina betyg via post? 

Nej vi tar tyvärr inte emot ansökningar eller ansökningsdokument per post. Allt sker på ansökningssidan. Alla betyg/intyg ska vara i formatet PDF eller JPG. Scanna dina original och spara som PDF eller fota av dina original och spara som JPG. Öppna helst dina filer på datorn så du ser att de är läsliga och att allt syns, innan du laddar upp dem. Hör gärna av dig om du har frågor.

Jag undrar exakt vad jag ska skicka med i min ansökan? Vill ni endast ha betyg? Eller vill ni ha andra dokument också? 

I din ansökan behöver du ladda upp dokument som styrker att du är behörig, inget annat. I de flesta fall innebär det bara betyg. Glöm inte eventuella eftergymnasiala/akademiska betyg. 

För att söka behöver jag ladda upp mina betyg som skall vara undertecknade. Fungerar det inte att använda de betyg som man kommer åt genom antagning.se? Om inte, har du ett tips på hur man gör då?

Vår utbildning är en Yrkeshögskoleutbildning. Därför har vi inte tillgång till universitetens och högskolornas betygsdatabas antagning.se

Så mitt tips är att du tar fram dina original. Scanna och spara som PDF eller fota och spara som JPG. Öppna gärna filerna på din dator, så att du är säker på att allt kom med, innan du laddar upp dem i din ansökan.

Jag undrar om jag kommer att bli kallad till urvalsprov?

Om du har styrkt din behörighet kommer du att få en inbjudan med datum och tid till urvalsprov. Alla behöriga kallas till urvalsprov och det är därför viktigt att du prioriterar den dag och tid som du har tilldelats. 

När får man veta om man har kommit in på utbildningen eller inte?

Första antagningsbesked ges 14 september. Reserver antas sedan löpande ända fram till två veckor in i utbildningen.

Sista ansökningsdag har passerat, kan jag söka ändå?

Nej tyvärr, vi tar inte emot sena ansökningar. Varmt välkommen att söka till oss nästa gång vi ger utbildningen.