Svenska med storköksinriktning – påbyggnad

mat
Vill du arbeta inom kök och få kunskaper för att kunna starta en egen verksamhet? Välkommen att söka vår 1-åriga påbyggnadskurs i Svenska med storköksinriktning.

Påbyggnadskursen Svenska med storköksinriktning vänder sig till dig som vill kunna starta en egen verksamhet. Kursen är 1-årig på grundskolenivå och varvar studier i svenska med starta eget-kunskap, bokföring, datakunskap och entreprenörskap. Du får också läsa näringslära, hälsa och samhällskunskap.

Egen verksamhet

Målet med kursen är att du ska kunna starta en egen verksamhet, bli en entreprenör eller arbeta med någonting inom kost och hälsa. Dina svenska kunskaper byggs på under detta år genom svenska-studier speciellt avpassade för yrkesområdet.

Under kursen deltar du även i studiebesök, föreläsningar och utflykter. Tillsammans med hela skolan deltar du också i gemensamma temadagar och samlingar.

Kostnadsfri utbildning som är studiemedelsberättigad

Studier på folkhögskola är avgiftsfritt.

Alla allmänna kurser på Stadsmissionens folkhögskola är CSN-berättigade. Det finns en begränsning hur många veckor du kan studera med studiemedel. Om du har studerat tidigare bör du kontrollera så att du vet hur många veckor du har kvar, som du kan ansöka om studiemedel. Mer information hittar du på CSN:s hemsida

 

Ninni Hasselberg
Stadsmissionens Folkhögskola
Mentor, mentor allmän kurs samt lärare svenska kök
Per Olov Henricson
Stadsmissionens Folkhögskola
Lärare tema och svenska/SVA, Svenska kök påbyggnad