Hoppa till huvudinnehåll

Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Stadsmissionens Folkhögskola
Meny
Sök
Stadsmissionens Folkhögskola

Om Stadsmissionens Folkhögskola

Stadsmissionens Folkhögskola finns centralt i Liljeholmen i Stockholm nära t-bana, bussar och tvärbana. Du kan välja mellan kortare terminskurser och kurser som ger behörighet till fortsatta studier på gymnasiet eller högskolan som löper över flera år.

Stadsmissionens Folkhögskola vänder sig till vuxna och är öppen för alla. Du kan läsa allmänna kurser som främst vänder sig till dig som saknar betyg i ett eller flera ämnen från grundskolan eller gymnasiet. De kan ge dig grundläggande behörighet till högskola eller yrkeshögskola. För dig som har svenska som andraspråk finns bland annat kurser som riktar sig till kvinnor som vill lära sig svenska genom praktiskt arbete i till exempel storkök. Vi har också kurser i samarbete med Arbetsförmedlingen, för unga arbetssökande eller nyanlända som ingår i etableringsprogrammet. 

Folkhögskolan är en möjlighet att komplettera för fortsatta studier eller att bli lite bättre inom ett område. Men det är också en plats för att möta nya människor från olika kulturer och med olika intressen. Det är en miljö som ger utrymme för personlig utveckling.  

Stadsmissionens Folkhögskola är på grund av luftburen allergi en parfymfri och nötfri skola. Detta innebär att alla sorters nötter (inklusive mandel och sesamfrö) är förbjudna på skolan. Detta gäller även after shave och andra starka dofter. Tack för visad hänsyn! 

Folkhögskolan en del av en lång tradition

Folkhögskola är en del av folkbildningen med en lång historia i Sverige. Innehållet i folkbildningen har varierat under åren, men det övergripande syftet är att:

  • Stödja verksamhet som bidrar till att stärka demokratin
  • Bidra till ökad mångfald och att fler kan påverka sin livssituation, uppmuntra till samhällsengagemang
  • Bidra till att utjämna utbildningsklyftor och höja utbildningsnivån i samhället
  • Bredda intresset för kultur

 

Stadsmissionens Folkhögskola är icke-konfessionell och politiskt obunden. Skolan drivs av Stadsmissionens Skolstiftelse som är en av Sveriges största idéburna skolorganisationer. Skolstiftelsen driver också Stadsmissionens Yrkeshögskola samt gymnasium och gymnasiesärskola under namnet Grillska, på sex orter i Mälardalen.