Estetiska programmet media

Praktisk media i fotostudion
Gillar du fotografi, film och grafisk form? Tänker du dig en framtid i mediebranschen? Estetiska programmet media är ett högskoleförberedande program som passar dig som är kreativ och har skaparlust.

Estetiska programmet, inriktning media är en bred utbildning som passar dig som vill studera vidare till exempelvis grafisk formgivare, filmare, fotograf, kulturvetare eller illustratör. 

Kurser i digitalt skapande

Kommunikation och samarbete i grupp är centralt i utbildningen, liksom förmåga till eget arbete. Du läser bland annat kurser i medieproduktion, fotografisk bild, film och tv, digitalt skapande och estetisk kommunikation. 

Du får testa att vara din egen

Inom konstnärliga och kulturella yrken är det vanligt att arbeta i eget företag eller som frilans. Du läser entreprenörskap och får chans att prova hur det är att starta och driva eget företag i samarbete med Ung Företagsamhet. 

Du får också chans att använda dina färdigheter inom estetik och media i ett samhällsprojekt för att se hur du kan göra skillnad. 

Vi får bra verktyg att vara kreativa. Jag kan bli grafisk illustratör, jobba med film och fotografi och söka vidare till högre studier. Det känns bra. 

Klara, årskurs 2, estetiska programmet media

Fredrik Elfving
Grillska Västerås
Arbetslagsledare sh.media & estet media, lärare medieämnen

Korta fakta

Estetiska programmet estetik och media

  • Högskoleförberedande
  • Foto, film och grafisk form i skarpa projekt
  • Långa sammanhängande arbetspass
  • Testa att driva eget UF-företag