Hoppa till huvudinnehåll

Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Grillska Gymnasiet – Eskilstuna
Meny
Sök
Grillska Gymnasiet – Eskilstuna

Ekonomiprogrammet

Ekonomi Grillska Eskilstuna
Vill du lära dig hur samhälle och ekonomi hänger ihop med det som sker i världen? På ekonomiprogrammet, ekonomiinriktning på Grillska Eskilstuna får du en bred bas för fortsatta studier och du får dessutom ägna dig åt spännande projekt och starta eget företag.

Du som läser ekonomi får du under årskurs ett lära dig att arbeta i projekt med grund i praktisk företagsekonomi och marknadsföring.

Under årskurs två startar och driver du ditt eget UF-företag i samarbete med Ung Företagsamhet. Tidigare elever har bland annat drivit företagen Eco Wild UF, Ung Politik UF och Fighter Child UF som vann flera priser på den regionala mässan samt priser på SM i Ung Företagsamhet i Stockholm våren 2016.

Fördjupande teori i årskurs tre

Under årskurs tre fördjupar du dina teoretiska kunskaper inom företagsekonomi, privatjuridik samt ledarskap- och organisationsteori. Du läser bland annat kurser i affärsjuridik, entreprenörskap, marknadsföring och psykologi. 

Engagemanget motor för innovation

På Grillska ser vi samhällsengagemang som ett sätt att främja innovation och samhällsutveckling. Därför får du som elev på ekonomiprogrammet chans att analysera hur dina kunskaper inom ekonomi, företagande och juridik kan kombineras med ett samhällsengagemang. 

En bred utbildning för fortsatta studier

Ekonomiprogrammet ger dig möjlighet att söka vidare ett stort utbud av högskole- och universitetsutbildningar. Du kan till exempel studera vidare till ekonom, säljare, jurist, mäklare, lärare, psykolog eller polis.

Här får man vara sig själv. Här bryr sig lärarna.

Elev, åk 1 på ekonomiprogrammet

Lärare Jani Pokkinen Grillska Eskilstuna
Jani Pokkinen
Grillska Eskilstuna
Lärare entreprenörsämnen, mentor EKEKO19B

Korta fakta

Ekonomiprogrammet, inriktning ekonomi

  • Testa att driva eget UF-företag
  • Varva teori och praktik
  • Utveckla en egen affärsidé
  • Arbeta i skarpa projekt