Estetiska programmet media

Elever i tv-studio
Ett högskoleförberedande program där du får en bra kombination av teoretiska studier och utveckla din kreativitet inom foto, film, ljud, layout och redigering under gymnasietiden – en kombination som är spännande och utmanande.

Estetiska programmet med inriktning estetik och media är högskoleförberedande och passar dig som vill ta plats och utvecklas på nya digitala arenor och som är kreativ och har stor skaparlust. 

Du får en bred högskolebehörighet som ger dig tillgång till flertalet utbildningar på högskola eller yrkeshögskola och öppnar för yrken som till exempel fotograf, art director, filmare, designer, illustratör eller lärare.

Kreativ bas för fortsatta studier

Under utbildningen får du lära dig att använda de digitala verktyg som används för att professionellt redigera foto och film, producera podcasts, tv och arbeta med filmeffekter. Du lär dig att skapa innehåll med mening riktat mot olika målgrupper samt om flera kommunikationsteorier som hjälper dig att effektivt nå din publik. Du får också kunskaper om samhället och hur du kan använda konstnärliga uttryck för att förstå och påverka din omvärld.

Tillgång till modern utrustning för medieproduktion

I utbildningen får du tillgång till bland annat en systemkamera och en dator utrustad med lämpliga redigeringsprogram som Photoshop. Du läser bland annat kurser i medieproduktion, foto, TV-produktion och digitalt skapande.

NYHET! Läs med e-sportprofil

Nytt för läsåret 2021 är att du nu kan kombinera e-sport med studier på estetiska programmet. På Grillska räknar vi e-sport som en sport och satsar lika mycket på den som på mer traditionella sporter.

Läs mer om e-sport på estetprogrammet

Testa att driva eget företag

På alla våra program ingår en kurs i entreprenörskap och vill du prova att starta företag har du möjlighet att starta ett företag i samarbete med Ung Företagsamhet. Grillska Gymnasiet arbetar ser att samhällsengagemang främjar innovation och samhällsutveckling. Därför uppmuntrar vi dig att utifrån dina kunskaper skapa projekt och idéer som gör skillnad. 
 

”Det är kul att få vara kreativ under skoltid samtidigt som man får en bra utbildning”  

Emmie, Estetiska programmet -media

”Jag fick praktik på Melodifestivalen 2020!”

Oliver, Estetiska programmet -media

 

Rikard Söderström
Rikard Söderström
Grillska Eskilstuna
Lärare i medieämnen, mentor ESEST19
Mikael Törnkvist
Mikael Törnkvist
Grillska Eskilstuna
Lärare i medieämnen, mentor ESEST20

Korta fakta

Estetiska programmet, inriktning estetik och media

  • Du får en bred högskolebehörighet som ger dig tillgång till flertalet utbildningar
  • Tillgång till systemkamera och dator med proffsprogram
  • Bli grym på Adobe Creative Cloud som exempelvis Photoshop, Illustrator, After Effects och andra branschverktyg 
  • Läs med e-sportprofil
  • Arbeta i tv-studio, podd-studio och fotostudio
  • Arbeta med verklighetsbaserade uppdrag som att filma/fota för exempelvis melodifestivalen
  • Högskoleförberedande program med många möjligheter till ett kreativt yrkesliv