Teknikprogrammet IT

teknikelever pluggar
Gillar du teknik, matematik, programmering och webbutveckling? Teknikprogrammet på Grillska Gymnasiet i Eskilstuna ger dig grunden för fortsatta studier på universitet eller högskola som ingenjör eller inom IT och företagande. 

På teknikprogrammet informations- och medieteknik lär du dig att använda de tekniska och digitala verktyg som används i arbetslivet som till exempel CAD-program och 3D-printer. 

Teknik, matematik, programmering, datorteknik och företagande är centralt i utbildningen liksom förmåga till kreativitet och problemlösning. Här har du möjlighet att välja e-sport som ett individuellt val för att få träning i strategi, taktik och ledarskap, samt mental och fysisk träning.

Verklighetsförankrade projekt

Du får jobba i projekt och får värdefulla kunskaper att ta med dig vidare till arbetslivet. Under årskurs ett får du bland annat träna på grunderna i att rita ritningar för hand och på dator för att skapa en egen modell i 3D-printer. Under år två kombinerar du teknik och företagande genom att starta och driva ett UF-företag och utveckla, marknadsföra och sälja en egen produkt.

Inspiration från arbetslivet

Under årskurs tre har vi framtidsdagar där du har möjlighet att träffa ingenjörer från olika företag och lära dig mer om och inspireras av framtida studievägar och yrken.

Bred teknikbas inför fortsatta studier

Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande program. Det innebär att du efter avslutade gymnasiestudier kan söka ett stort utbud av högskole- och universitetsutbildningar.

Programmet passar dig som vill studera vidare till exempelvis civilingenjör, systemvetare, webb- och mjukvaruutvecklare, programmerare eller IT-designer.

 

Linda Larsson
Linda Larsson
Grillska Eskilstuna
Lärare samhällskunskap, svenska och historia, mentor EKO21A
Daniel Östberg
Daniel Östberg
Grillska Eskilstuna
Lärare i teknik och matematik, mentor TEINF20

Korta fakta

Teknikprogrammet, inriktning informations- och medieteknik

  • Högskoleförberedande program
  • Från idé till produkt
  • Det praktiska teknikprogrammet
  • Skapa morgondagens produkter genom UF-företagande
  • E-sport som valbar kurs