Hoppa till huvudinnehåll

Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Grillska Gymnasiet – Eskilstuna
Meny
Sök
Grillska Gymnasiet – Eskilstuna

Bordtennis-SM

Bordtennis
2019-03-04
Under förra veckan och helgen hjälpte Grillska Gymnasiet till att arrangera Bordtennis-SM på alla möjliga sätt. Grillska sätter en stolthet att vara med i reella, verkliga projekt med en lokal anknytning till samhället och Eskilstuna.

Estetlärare Micke och Annalena berättar att eleverna dokumenterade SM-eventet med hjälp av foton. Avgångseleverna gör också en dokumentärfilm. Micke och hans elever har dessutom gjort en sponsorfilm och intervjufilmer. På instagramkontot grillska_sm ser du fler foton. 

Ledarskapslärare Eva gjorde en examination med sina elever genom att planera, genomföra och utvärdera en ledarskapsuppgift. Bland annat fick eleverna jobbar med mediecenter och intervjuer. De intervjuade modigt spelare och fick sedan publicera det på ”pingislandslagen”. Detta efter godkännande av förbundets kommunikationsansvarig Max Ansbro. De hade också tagit fram bakgrundsinformation på de åtta främsta spelarna. 

Teknikelever skötte livestreaming från matcherna. 

Frisörelever stylade hår. Frisörelev Malin berättar: ”Vi är här för att styla hår för människor och barn. Det är bra för oss att komma ut och öva på vår sociala kompetens med främmande människor vilket är viktigt för frisörer. Det är egenskaper vi behöver ha för att lyckas.” 

Ekonomielever lockade med ballonghundar och ansiktsmålningar. Ellen, Emilia, Moa och Jennica i EKO18A berättar: ”Vi gör underhållning för barn genom ansiktsmålningar och ballonghundar, och så står vi i cafeterian.” 

IT-elever lockade med VR-pingis. 

Samhällslärare Daniel Hansson hade elever som höll i föreläsningar för grundskoleklasser om högerextremism. Nicole, Jenny och Izabella från SABET18A och B berättar: ”Vi visar hur högerextremister försöker normalisera sin ideologi och att den vita rasen är bättre. De försöker få fram sitt budskap och syn på samhället, t.ex. sin syn på kvinnor och HBTQ, genom skämt, mimes och musik. Folk tar det inte på allvar och så blir det okej att skämta om.”

Sabet17B hade en utställning om HBTQ. 

Lärare Jani Pokkinen Grillska Eskilstuna
Jani Pokkinen
Grillska Eskilstuna
Lärare entreprenörsämnen, mentor EKEKO19B