Så ansöker du till oss

Du kan söka till Grillska Gymnasiet Örebro oavsett var i landet du bor. Ansökan och antagning sker centralt via gymnasieantagningen i Örebro län. Om du har frågor kan du kontakta studie- och yrkesvägledaren på din skola eller kontakta oss direkt.

Du som ska börja på gymnasiet måste först göra en ansökan. Det gör du på webbplatsen Gymnasieantagningen i Örebro län. Du får inloggningsuppgifter antingen via posten eller från din studie- och yrkesvägledare.

Välj program på Grillska Örebro

Välj det program på Grillska Gymnasiet Örebro som du helst vill gå som förstahandsalternativ på blanketten. Om det är många som söker till programmet kan det vara svårt att få en plats. Tipset är därför att skriva många alternativ så att du säkert får en plats på gymnasiet. 

Information om antagning

Skolverket

På Skolverkets webbplats hittar du svar på vanliga frågor om hur du väljer rätt gymnasieprogram, hur du ska tänka när du väljer skola och vad som krävs för att komma in på olika skolor.

Gymnasieantagningen

Läs mer om bland annat ansökan och tidsplan, behörighet och meritvärde inför gymnasievalet hos Gymnasieantagningen.

Gymnasium.se

På den här webbplatsen hittar du bland annat viktiga datum och allmän information om antagning och ansökan till gymnasiet. 

Du som vill byta till Grillska Örebro

Om du vill börja studera på Grillska Örebro mitt i terminen är du välkommen att kontakta vår studie- och yrkesvägledare eller rektorn. Ett villkor för att du ska kunna börja hos oss är att det finns en ledig plats på den utbildning du vill gå.  

Kontaktpersoner

Camilla Djerf

Studie- och yrkesvägledare, Lärare svenska Grillska Örebro

camilla.djerf@grillska.se

070-425 64 87

Kristoffer Carlring

Rektor, Lärare matematik Grillska Örebro

kristoffer.carlring@grillska.se

070-425 65 60