El- och energiprogrammet IT - Västerås

IT elever
Gillar du IT och tänker dig en framtid som nätverkstekniker eller inom IT-support? El- energiprogrammet IT på Grillska Västerås är en yrkesutbildning inom nätverk. Du kan även välja att läsa högskoleförberedande kurser. 

El- och energiprogrammet inriktning dator- och kommunikationsteknik/IT passar dig som är intresserad av hur datorer fungerar, programmering och hur enheter kopplas ihop i nätverk. Du lär dig att installera, administrera, underhålla och reparera dator- och kommunikationssystem.

Goda kunskaper i engelska krävs när du läser IT

Du läser bland annat kurser i webbutveckling, kommunikationsnät, elektronik, mikrodatorteknik och nätverksteknik. Mycket dokumentation är på engelska och kurserna kräver därför goda kunskaper i engelska.

Chans till certifiering

Det finns möjlighet till Ciscocertifiering då skolan är ansluten till Cisco Network Academy och Microsoft. En certifiering ger dig större chanser när du senare söker jobb. 

Testa att driva eget företag

Du läser även entreprenörskap där du får prova på att starta och driva ett eget företag i samarbete med Ung Företagsamhet. 

Utbildningen ger en yrkesexamen och kompetens inom dator- och kommunikationsteknik är efterfrågad på arbetsmarknaden. Det betyder att du har möjlighet att få jobb direkt efter utbildningen. Du som vill läsa vidare på högskolan väljer att läsa högskoleförberedande kurser.

Alla kurser går ihop och bygger på varandra. Det blir som en arbetsdag där jag får mycket gjort i flera kurser.

Oskar, årskurs 3 El- och energiprogrammet IT

Korta fakta

El- och energiprogrammet inriktning dator- och kommunikationsteknik (IT)

  • Yrkesexamen med möjlighet till jobb direkt
  • Högskoleförberedande kurser som tillval 
  • Möjlighet till Cisco- och Microsoftcertifiering
  • 15 veckors praktik