Samhällsprogrammet media

Media elev med kamera i fönster
Är du intresserad av media, samhällsfrågor och gillar att uttrycka dig i tal, skrift och bild? Tänker du dig en framtid i mediebranschen? På Samhällsprogrammet media på Grillska Västerås får du en bred bas för fortsatta högskolestudier. 

Samhällsvetenskapliga programmet media ger dig kunskaper för fortsatta studier inom ett brett samhällsvetenskapligt område. På inriktningen medier, information och kommunikation utvecklar du ditt skrivande och bildberättande genom produktion av film, foto och grafisk form. 

En bred bas för fortsatta studier

Programmet passar dig som vill studera vidare till exempelvis journalist, kommunikatör, fotograf, statsvetare samt arbete inom reklambranschen.

Du lär dig vad som avgör människors val

Kommunikation, argumentation och samspel är centralt i utbildningen liksom förmåga att förstå människor. Du läser bland annat kurser i journalistik, medieproduktion, reklam och information, i psykologi och i digitalt skapande. 

Prova att starta eget företag

Du läser även en kurs i entreprenörskap där du får chans att starta företag i samarbete med Ung Företagsamhet och driva det under ett läsår. Du får också möjlighet att pröva hur dina färdigheter inom kommunikation kan kombineras med ett samhällsengagemang och hur du kan göra skillnad. Du får jobba i större projekt utanför skolan med riktiga uppdragsgivare och där du får vara med och synas och kan göra skillnad.

Vi får vettiga verktyg och utrustning för att kunna träna på riktigt och få en givande utbildning. Det är personligt och vi har bra kontakt med lärarna.

Sara, årskurs 2, samhällsprogrammet media

Fredrik Elfving
Grillska Västerås
Arbetslagsledare sh.media & estet media, lärare medieämnen

Korta fakta

Samhällsvetenskapsprogrammet medier, information och kommunikation 

  • Högskoleförberedande
  • Foto, film och grafisk form i skarpa projekt
  • Tillgång till bra utrustning
  • Långa sammanhängande arbetspass
  • Testa eget UF-företag