Teknikprogrammet

Teknikelever jobbar med ritningar på en dator
Gillar du programmering, matematik, webbteknik, fysik och kemi? Tänker du dig en framtid som ingenjör, programmerare, speldesigner eller webbutvecklare? Då är Teknikprogrammet en utbildning för dig. 

Teknikprogrammet med inriktning informations- och medieteknik passar dig som är teknisk, IT-intresserad och kreativ. Samtidigt som du uppnår en högskolebehörighet förbereder du dig för att vara med och påverka morgondagens teknik, webbutveckling och nätverkslösningar.

Under utbildningen lär du dig att använda de tekniska och digitala verktyg som används i arbetslivet och du lär dig hur hård- och mjukvara fungerar.

Problemlösning centralt i utbildningen

Naturvetenskapliga ämnen, matematik och applikationsutveckling är centralt i utbildningen liksom förmåga till egen problemlösning. Du läser bland annat kurser i gränssnittsdesign, webbutveckling, programmering, matematik, fysik, teknik och kemi. På alla våra program ingår också en kurs i entreprenörskap med fokus på den tekniska världen.

Testa att driva eget företag

Vill du prova att starta företag får du möjlighet att bilda ett UF-företag i samarbete med Ung Företagsamhet och driva det under ett läsår. Du kommer också att få lära dig hur dina färdigheter inom teknik och IT kan kombineras med ett samhällsengagemang och hur du därmed kan göra skillnad.

Bred bas för fortsatta studier

Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande program. Det betyder att du förbereds för högskole- eller universitetsstudier. Med teknikprogrammet får du extra tonvikt på matematik, fysik, webbutveckling och programmering.

Programmet passar dig som vill studera vidare till exempelvis civilingenjör, IT-tekniker, systemvetare, webbutvecklare eller programmerare.
 

Programmet ger utvecklingsmöjligheter och utmanar dem som vill och behöver. Alla har möjlighet att utvecklas och komma långt.

Jesper Hemmingsson, årskurs 2, Teknikprogrammet

Maria Lindström
Grillska Västerås
Arbetslagsledare teknik, lärare gränssnittsdesign, naturkunskap och webbutveckling

Korta fakta

Teknikprogrammet informations- och medieteknik

  • Möjlighet till behörighet för nästan alla högskoleprogram
  • I årskurs 3 väljer du ingenjör- eller medieteknikinriktning
  • Möjlighet att driva UF-företag
  • Ämnesövergripande projekt