Hoppa till huvudinnehåll

Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Grillska Gymnasiet – Örebro
Meny
Sök
Grillska Gymnasiet – Örebro

Språkintroduktion Grillska Gymnasiet Örebro

Språkintroduktion Grillska Gymnasiet Örebro
Språkintroduktion är till för dig som nyss har anlänt till Sverige. Utbildningen har fokus på svenska språket för att du ska kunna gå vidare till något annat program i gymnasieskolan, eller annan utbildning. 

På språkintroduktion får du undervisning i svenska och andra grundskole- och gymnasieämnen som du behöver för din fortsatta utbildning.

I Örebro kan du gå ett yrkesinriktat spår eller ett studieinriktat spår. Utbildningen utformas efter dina förkunskaper. Det innebär att vi tar reda på vilken utbildningsnivå som passar dig. Vi arbetar med ett inkluderande arbetssätt.

Ansökan

Du kan söka språkintroduktion på Grillska Örebro genom att kontakta Malin Uhlán som är ansvarig. Hon finns på mejl malin.uhlan@grillska.se eller 019-603 28 31. Om du har frågor är du välkommen att ta kontakt med oss.

På Grillska är det bra lärare och bra studiematerial. På praktiken får man träna språket och lära känna folk så att man lättare får jobb. Det är viktigt att lära sig om det svenska samhället, regler och att hålla tider.

Elev från språkintroduktionsklassen

Malin Uhlan Grillska Gymnasiet Örebro
Malin Uhlan
Grillska Örebro
Lärare språkintroduktion, estetkurser

Korta fakta

Språkintroduktion

  • effektiv språkinlärning
  • undervisning utifrån elevens förkunskaper
  • fokus på inkluderande arbetssätt
  • språk- och yrkespraktik