Hoppa till huvudinnehåll

Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Grillska Gymnasiet – Örebro
Meny
Sök
Grillska Gymnasiet – Örebro
Bild
Grillska gymnasiet örebro gymnasiemässan

Gymnasiemässa på Conventum Arena 10/10

Nu är det dags att börja fundera på ditt gymnasieval. Välkommen till vår monter på gymnasiemässan som går av stapeln torsdagen den 10 oktober kl 9-19 på Conventum Arena.
Läs mer

Grillska Gymnasiet – Örebro

Kontakta oss:

Bettorpsgatan 12
703 69 Örebro
Sverige

Kort om skolan:

  • Möjlighet att välja idrottsprofil på alla program
  • Elitfotboll NIU på ekonomi eller sam-beteende
  • Fokus på samhällsengagemang
  • Längre sammanhållna lektionspass
  • Starkt elevhälsoteam
Grillska Örebro är en liten gymnasieskola med familjär stämning. Skolan ligger i fräscha lokaler, nära goda kommunikationer och har tillgång till fina idrottsanläggningar. Du kan välja att satsa på din idrott i kombination med dina gymnasiestudier och skolan är också nationellt lärosäte för Elitfotboll, NIU.

På Grillska Örebro möter du engagerade och välutbildade lärare. Förutom att du ska lära dig så mycket som möjligt tycker vi att det är viktigt att du trivs bra under dina tre år hos oss.

Lärandet

Vi utgår från det personliga mötet i undervisningen. Utmärkande för vår skola är ett nära samarbete mellan elever och lärare i en trygg studiemiljö. Här får du lära dig att tro på dig själv, på varandra och på framtiden. Vi skapar utbildning tillsammans.

Idrott och hälsa

Färsk forskning visar på att daglig schemalagd fysisk aktivitet ger bättre skolresultat. Därför är idrott och hälsa en viktig del i vår verksamhet. Du kan välja att kombinera din träning med din utbildning. För dig som inte väljer idrottsprofil finns flera fördjupningskurser att studera.

Samhällsengagemang

Vi arbetar aktivt med samhällsengagemang. Genom skarpa projekt, föreläsningar och studiebesök får du som elev chansen att påverka och göra skillnad lokalt, nationellt och internationellt. Medmänsklighet och tolerans är en grundläggande värdering hos oss.

Det är bra att gå på Grillska. Lärarna vill att vi ska lyckas och pushar oss hela tiden för att vi ska nå våra mål.

Lydia, årskurs 3 på ekonomiprogrammet

Alma Eriksson Grillska Örebro
Alma Eriksson
Grillska Örebro
Informatör