”Jag blev rekommenderad att gå på Grillska”

18 mars 2024

Gymnasievalet är ett svårt val för många tonåringar. Theo Lindström går andra året på el- och energiprogrammet med inriktning dator- och kommunikationsteknik. Han gick först teknikprogrammet på en annan skola, men blev sedan rekommenderad att byta till Grillska.

Varför valde du ditt program?

– Det spikade alla mina intressen! Eftersom jag älskar IT och programmering så passade det perfekt för mig. Jag ville gå något praktiskt så att byta från teknik till IT var ett av mina bästa val som jag har gjort. Jag känner att jag har hamnat på rätt ställe och kan verkligen rekommendera min skola.

Vad är det bästa med Grillska?

– Hundra procent lärarna! De är pratglada och man kan skämta med dem. Dessutom lär de ut på ett bra sätt så att man förstår. Underbar mat! Nästan lika bra som hemma. Min pappa har varit kock så jag är van vid god mat. Lokalerna är väldigt fräscha. Upplägget med de långa lektionspassen passar mig perfekt. Man hinner med flera genomgångar och gör klart det mesta jobbet i skolan.

Vad har du för framtidsplaner?

– Jag vill jobba med någonting som har med programmering att göra. Kan tänka mig att gå på yrkeshögskola så att jag kan bli riktigt bra på programmering. Vill gärna jobba på något stort företag som använder komplicerad kod. Något som är utmanande så att man får klura lite.

Aktuellt