”Jag ville gå på en skola som kunde utveckla mig som fotbollsspelare”

18 mars 2024

Klara Massleberg går tredje året på Elitfotboll och läser Ekonomiprogrammet. Hon flyttade från Stömstad för att gå på Grillska och hon känner att det var helt rätt val för henne.

Varför valde du ditt program?

– Jag fick upp ögonen för Grillska på grund av fotbollen. Redan på min try out så blev jag imponerad av den höga nivån på fotbollen, den härliga stämningen och trevliga bemötandet som jag fick. Att jag valde ekonomiprogrammet är för att det är ett brett program med många intressanta kurser. Jag har länge varit intresserad av juridik och eftersom man får läsa bland annat privatjuridik så kändes det lockande när jag skulle göra mitt gymnasieval.

Vad är det bästa med Grillska?

– Det är en svår fråga då Grillska har så mycket som är bra. Om jag ska välja några specifika saker så är det möjligheten att kombinera idrott (som är fotboll i mitt fall) med studier, den goda maten och slutligen den nära relationen mellan lärare och elever. Eftersom skolan är liten så blir det en väldigt familjär stämning och man lär känna varandra på ett helt annat sätt.

Vad har du för framtidsplaner?

– Jag går mitt sista år och tar studenten nu i sommar. Sedan är planen att läsa vidare på Juristprogrammet då jag länge har velat bli advokat. Genom kursen i privatjuridik så fick jag upp ögonen för juridik ytterligare, bland annat tack vare min lärare Andreas, som verkligen har fått mig att inse hur kul och intressant det är!

Aktuellt