Så ansöker
du till oss

Du kan söka till Grillska Gymnasiet Uppsala oavsett var i landet du bor. Ansökan och antagning sker centralt via gymnasieantagningen i Uppsala. Har du frågor kontakta din studie- och yrkesvägledare, syv.

Du som ska börja på gymnasiet måste först göra en ansökan. Det gör du på webbplatsen Gymnasieantagningen i Uppsala.

Välj program på
Grillska Uppsala

Välj det program på Grillska Gymnasiet Uppsala som du helst vill gå som förstahandsalternativ på blanketten. Om det är många som söker till programmet kan det vara svårt att få en plats. Tipset är därför att skriva många alternativ så att du säkert får en plats på gymnasiet. 

Information om antagning

Skolverket

På Skolverkets webbplats hittar du svar på vanliga frågor om hur du väljer rätt gymnasieprogram, hur du ska tänka när du väljer skola och vad som krävs för att komma in på olika skolor.

Gymnasieantagningen

Läs mer om bland annat ansökan och tidsplan, behörighet och meritvärde inför gymnasievalet hos Gymnasieantagningen.

Gymnasium.se

På den här webbplatsen hittar du bland annat viktiga datum och allmän information om antagning och ansökan till gymnasiet. 

Du som vill byta till Grillska Uppsala

Om du vill börja studera på Grillska Uppsala mitt i terminen är du välkommen att kontakta vår studie- och yrkesvägledare eller rektorn. Ett villkor för att du ska kunna börja hos oss är att det finns en ledig plats på den utbildning du vill gå.  

Kontaktperson

Caroline Björklund
Studie- och yrkesvägledare Grillska Uppsala

caroline.bjorklund@grillska.se

018-470 23 50

Vill du veta mer?

Lämna namn och telefonnummer så hör vi av oss!