Estetiska programmet media

Vem passar programmet för?

Gillar du fotografi, rörlig bild och vill arbeta med kommunikation eller media? På Estetiska programmet på Grillska Uppsala kan du kombinera en bred högskoleförberedande utbildning med eget skapande.

Vad får jag lära mig?

Inom inriktningen estetik och media lär du dig bland annat att använda de digitala verktyg som används i arbetslivet och hur mediebranschen fungerar. Kommunikation och samspel är centralt i utbildningen liksom förmåga till eget skapande. Du läser bland annat kurser i medieproduktion, fotografisk bild, digitalt skapande och estetisk kommunikation.

Jag skulle rekommendera Grillska då det känns som att varje elev står i fokus.

Molly, Estetprogrammet, årskurs 3 

Vad är speciellt med Grillska?

Arbeta med kreativa projekt och praktiskt skapande i vårt medialabb och fotostudio. Ett återkommande inslag är Grillskas egen kortfilmfestivalen där du som elev självklart är med och skapar innehåll.

Se vad eleverna har skapat. 

Vad kan jag arbeta med efteråt?

Exempel på framtida yrken: fotograf, grafisk formgivare, AD, social media manager, 3D-grafiker eller webbdesigner. 

 

Vad kan jag studera efteråt?

På estetiska programmet kan du efter avslutade studier söka ett stort utbud av högskoleutbildningar inom samhällsvetenskap, media och konst. Programmet passar dig som har ett stort samhällsintresse och vill studera vidare till exempelvis grafisk formgivare, webbdesigner, ljudtekniker eller fotograf. 

Prova att driva eget företag

Inom konstnärliga yrken är det vanligt att arbeta i eget företag eller som frilans. I utbildningen ingår en kurs i entreprenörskap och du får chans att starta och driva eget företag i samarbete med Ung Företagsamhet. 

Björn Hübinette
Grillska Uppsala
Kontaktansvarig Estetiska programmet och Samhällsprogrammet media - Förstelärare digitalisering, IT-admin (mac), Kommunikationsansvarig, Lärare mediaämnen, Mentor ES20

Korta fakta

Estetiska programmet estetik och media

  • Högskoleförberedande program med många möjligheter till ett kreativt yrkesliv
  • Fotostudio och medielabb på skolan
  • Bred och kreativ utbildning med mycket praktiskt skapande med nära och verklighetsnära arbetsuppgifter
  • Bli grym på Adobe Creative Cloud och andra branschverktyg
  • Medverka i skolans årliga kortfilmsfestival