Hantverksprogrammet frisör

Vem passar programmet för?

Programmet passar dig som är driven och motiverad med viljan att arbeta hårt för att få din yrkesexamen och bli frisör. 

Vad får jag lära mig?

På Frisörprogrammet lär du dig de tekniker en frisör bör behärska och du arbetar praktiskt på skolans egen salong och på andra arbetsplatser. Under utbildningen lär du dig att klippa, färga och hantera olika frisörtekniker. Du får också lära dig tekniker som håruppsättningar till olika festligheter och styling. Designteknik och frisörteknik med fokus på olika behandlingar är centralt i utbildningen liksom förmågan att ge god service.

Vad är speciellt med Grillska?

Du får undervisning av legitimerade frisörlärare med många års erfarenhet inom yrket. Skolan bekostar delprovet som eleven avlägger i slutet i årskurs 3, det är en del i elevens utbildning mot gesällbrevet. Gesällbrevet är frisörbranschens yrkesbevis och ett prov som visar att du besitter goda kunskaper inom yrket.

Vad kan jag arbeta med efteråt?

Hantverksprogrammet frisör är en yrkesutbildning. Det innebär att du kan välja att börja jobba direkt efter avslutade studier. Du som vill läsa vidare på högskolan kan använda ditt individuella val för att läsa högskoleförberedande kurser.

Vad kan jag studera efteråt?

Möjlighet till fortsatta studier.

Prova att driva eget företag

Du går också en kurs i entreprenörskap med fokus på frisöryrket. Under ett läsår får du chans att starta och driva ett eget företag i samarbete med Ung Företagsamhet.

Malin Bergman
Grillska Uppsala
Lärare frisör, Mentor FR20

Korta fakta

Hantverksprogrammet frisör

  • Verklighetsnära undervisning 
  • Eleverna driver skolans salong
  • Nära samarbete med varumärket Matrix 
  • 15 veckor välplanerad praktik, APL
  • Evenemang, uppdrag och projekt utanför skolan.  
  • Legitimerade frisörlärare med mästarbrev och lång erfarenhet.