Samhällsprogrammet media

Elever på sammediaprogrammet gör en poster
Är du intresserad av media och vill arbeta i en bransch under stor förändring? Samhällsprogrammet media på Grillska Uppsala är en utbildning som ger dig stora valmöjligheter inför fortsatta högskolestudier.

Samhällsprogrammet media ger dig en bred grund för fortsatta studier inom det samhällsvetenskapliga området. Programmet passar dig som vill bli kommunikatör, PR-ansvarig, projektledare, journalist, statsvetare, pressekreterare eller dig som vill arbeta inom reklambranschen.

Lär dig att förstå en målgrupp

Under utbildningen utvecklar du ditt skrivande och din förmåga att anpassa dina uttryck efter den du vill nå. Kommunikation, argumentation och samspel är centralt i utbildningen liksom förmåga att förstå varför och hur människor reagerar på olika budskap.

Du läser bland annat kurser i journalistik, reklam och information, i psykologi och i medieproduktion.

Praktiskt arbete i medielabbet

Du kommer att arbeta praktiskt med medieproduktion, i vårt eget medielabb och får möjlighet att visa upp det du gör i olika digitala medier. Samtidigt som du uppnår högskolebehörighet utbildas du för att kunna vara med och påverka morgondagens nyhetsförmedling och kommunikation.

Uppdrag i verklighetsnära projekt

Du jobbar verklighetsnära och samverkar med Uppsalas näringsliv i olika projekt. På alla våra program ingår en kurs i entreprenörskap. På detta program kopplar vi det till exempelvis förmedling av nyheter och kommunikation om produkter och tjänster.

Starta eget företag

Du får chans att prova att starta företag i samarbete med Ung Företagsamhet. Naturligtvis vill vi också visa dig hur dina färdigheter kan kombineras med ett samhällsengagemang och hur du därmed kan göra skillnad.

Björn Hübinette
Grillska Uppsala
Kontaktansvarig Estetiska programmet och Samhällsprogrammet media - Förstelärare digitalisering, IT-admin (mac), Kommunikationsansvarig, Lärare mediaämnen, Mentor ES18

Korta fakta

Samhällsvetenskapsprogrammet medier, information och kommunikation

  • Bred och aktuell utbildning som öppnar upp många framtidsvägar med goda arbetsmöjligheter!
  • Hela samhället genomsyras av information och kommunikation, viktiga medel och verktyg att behärska.
  • Vi arbetar praktiskt med medieproduktion redan från åk 1.
  • Här har du har möjlighet att bli riktigt duktig på Adobe-programmen.
  • Efter utbildningen kan du läsa vidare på högskola och universitet med en framtid som exempelvis kommunikatör, projektledare, pressekreterare, PR-konsult, kommunikationsstrateg eller arbeten inom turism- och besöksnäring.